Wollig taalgebruik.
Wollig taalgebruik.

Wollig taalgebruik.

Tsja, wat moet je met de onderstaande uitspraken van helpdeskmedewerkers doen, het schept ruimte voor de behandelaars, maar u schiet er helemaal niets mee op…

We moeten er nog even naar kijken.
we komen er later op terug.
Wij vinden het heel interessant.
Als we eruit zijn hoe we het gaan doen laten we dat weten.
Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.
Wij zullen dat t.z.t. gaan uitvoeren.
Ik ga het proberen het voor u te regelen.
Ik zal zien wat ik kan doen voor u.
Ik neem het mee naar de volgende bespreking.
Het heeft onze volledige aandacht.
zodra ik tijd heb zal ik er naar kijken.

haha, wellicht heeft u nog tips voor “onze” helpdesk

bVision Photography

20 Comments

 1. Ik heb laatst met Philips helpdesk gebeld wat een hoop geld per minuut kostte, werd er echt doodziek van toen ik na twintig minuten de helpdeskmedewerker kon uitleggen waar de fout zat en hij mij daar gelijk in gaf alleen nog steeds geen oplossing wist en er stiltes vielen van minuten lang bleek dat hij aan het nadenken was. Pffff kan er nog kwaad over worden.

 2. frank-103

  Tja, bellers verwachten altijd dat hun probleem direct opgelost wordt, terwijl dat meestal niet gaat. Bij mijn werk wordt er oa op gelet dat je een realistische termijn van oplossen geeft en dus ook van terugbellen, en dat je ook inderdaad terug belt.

 3. Han

  De helpdeskmedewerkers lezen dit vaak op van hun scherm of lijst. Gelukkig hebben jullie nog eigen helpdeskmedewerkers, dat komt ook steeds minder voor. Vaak wordt het uitbesteed en soms ook nog vanuit een ander land.

 4. Annette Barendregt

  Ximaar geeft ons een aardig inkijkje in het callcenterwereldje. En wij, arme consumenten, maar wachten en hopen op een oplossing. Maar ook wij worden steeds slimmer. Als je uren aan de lijn hangt om de technische afdeling te pakken te krijgen moet je opnieuw bellen en naar de verkoopafdeling vragen! Dan heb je in 1 minuut iemand aan de lijn, die je nog helpt ook! 😉

 5. Ik heb een jaar op een helpdesk gezeten en had de functie om die helpdesk weer positief onder het 1400-koppige personeel te krijgen. Is me goed gelukt en net als hierboven was ik ook iemand die met de handen gebonden aan de telefoon zat. De echte fouten werden veroorzaakt door systeembeheerders en als je die nodig had waren ze er niet. Ik loste het op door iemand aan de telefoon snel te beantwoordern met: ‘Klopt, u bent niet de enige. We hebben sinds vanochtend meer klachten op dat gebied. Systeembeheerders zijn er mee bezig en ik bel u over circa 15 minuten terug als ik meer weet over uw situatie. Na 10 minuten belde ik vervolgens terug met: ‘Het is lastiger dan we dachten, dit gaat nog wel even duren.’ En dat zonder contact met systeembeheerders die ik toch niet te pakken kon krijgen. Toch waren de bellers enorm blij, want ze werden teruggebeld en ook nog eens eerder dan ze verwacht hadden. (Gemeen hé 🙂

 6. Sjoerd , ik zou zeggen mens erger je niet, want anders heb je er een dagtaak aan. Ik geloof dat er op cursussen dit soort zinnen ingestampt worden bij telefoon en helpdesk medewerkers.
  Loesje heeft nog steeds prachtige zinnen , meestal goed gevonden.

 7. ha die Sjoerd,

  Jaja… mensen weten heel goed hoe ze een ander moeten laten wachten.
  Toen mijn moeder nog leefde en in een verpleeghuis woonde, hoorde ze regelamtig om zich heen: “Ja, ik kom zo!” van het verplegend personeel. Daar kreeg ze zo nu en dan ook een sik van.

  Maar we laten ons niet klein krijgen. De beuk er in!
  Dag! Prettig weekeinde! Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.