Mijn achtertuin
Mijn achtertuin

Mijn achtertuin

Mijn huis staat met de achterzijde tegen het voormalige rangeerterrein van de voormalige staatsmijn Emma aan, en als ik destijds vanuit mijn huis naar achteren had kunnen kijken had ik deze locomotieven zien staan. De opstelsporen kwamen uiteindelijk uit op de tweebaans-spoorweg die langs het huis lag waar ik opgegroeid ben. Toen mijn woning gebouwd werd stonden o.a. de locloods en enkele kantoren nog tegen mijn tuin aan. De voormalige mijngebouwen die daar stonden hebben nog een tijd dienst gedaan bij het ministerie van Landbouw en visserij, maar zijn uiteindelijk ook afgebroken. Het voordeel is, dat ik achter een vrije ruimte heb waar de sporen lagen en die ruimte wordt niet bebouwd, maar is uiteindelijk een groenstrook geworden.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

  1. Frank-103

    Die lokomotieven herken ik helemaal niet, lijken op varianten op de 2400. Die grond wordt niet voor niets een groenstrook, die zal wel aardig vervuild zijn! Maar het had heel leuk geweest daar 50 jaar geleden die enorme stoomloks van de serie 6300 te zien rijden, dat was vast erg indrukwekkend geweest.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.