Spaghetti bVision
Spaghetti bVision

Spaghetti bVision

Laat ik vandaag eens even een recept plaatsen voor het maken van spaghetti volgens een niet al te alledaags concept. De basis was een recept met spullen uit de kast aangevuld met ontbrekende ingrediënten uit de winkel. Ik heb dit gisteren gemaakt en het was volgens de slachtoffers heerlijk. De ambulance voor mijn deur gisteren avond was voor de overbuurman, mocht u op vreemde gedachten komen.

de benodigdheden:
– 400 gram mager rundergehakt.
– een kleine winterwortel
– pak spaghetti
– twee uien
– twee teentjes knoflook
– een klein blikje tomatenpuree
– een blik tomatenblokjes (400 gram)
– Italiaanse kruiden
– rijst- of olijfolie
– melk
– 50 gram roomkaas of Crème fraîche
– geraspte oude kaas

het recept op zich is eenvoudig, maar het maken van de saus duurt minimaal een uurtje, maar dan heb je ook wat.
Het makkelijkste is een grote hapjespan te gebruiken voor de bereiding. Doe in de pan een eetlepel rijstolie of olijfolie en laat deze heet worden, doe hierin de gesneden uien en de fijngemaakte knoflook. Bak op niet te hoog vuur totdat de uien glazig worden, snij in de tussentijd de winterwortel in blokjes en voeg deze ook toe. Laat even meebakken en voeg vervolgens het gehakt toe. Nog steeds op matig vuur zodat het gehakt rul, maar niet te snel bruin wordt voeg een weinig gemalen zeezout en gemalen peper toe. Als alle gehakt een kleurtje heeft gekregen doe je er de tomatenpuree en de tomatenblokjes bij en een handje vol Italiaanse kruiden (vers of gedroogd). Laat het geheel ca. een uur pruttelen in de pan met het deksel erop. Zet de spaghetti op met water en een handjevol zout en bind de saus in de tussentijd met wat melk (flinke scheut en een half pakje roomkaas (Philadelphia of iets anders). Serveer de spaghetti met de saus en daarover wat geraspte oude kaas. U zult verbaast zijn over de zachte smaak van deze saus door de ietwat zoete winterwortel en de roomkaas. Jammie…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

  1. Annette Barendregt

    Hoe komt het toch dat de lekkerste dingen er op een foto uit ziet alsof de hond misselijk is geworden. Het zal best lekker smaken, daar niet van. Ik ben bijna blij dat ik allergisch ben voor tomaten! Hahahahaha. Eet smakelijk, Sjoerd!

  2. Goede morgen Sjoerd, dat ziet er smakelijk uit zeg, ik ga het ook eens proberen binnenkort. Maar uh . . . zal ik de olie en de rijst maar samen in de pan doen, want of het één, of het ander, lijkt me een tikfoutje van je.
    Fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: