Stroom aan de rand van de steenberg – Beersdal
Stroom aan de rand van de steenberg – Beersdal

Stroom aan de rand van de steenberg – Beersdal

Trafohuisjes bVision.nl

Op deze plaats vind u de verloren gegane geschiedenis van de gemeente Heerlen. Beersdal, Husken en Vranck waren mijnwerkerskolonies, zo noemde ze hier de verzameling aan woningen waar de mijnwerker in huisde. Mooie, maar wel relatief kleine woningen. Grote delen van deze wijken, tot hele wijken gingen tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw en industrie.

Trafohuisjes bVision.nl

Daar bij al die nieuwbouw vinden we dit nog relatief ongeschonden trafohuisje. Goed onderhouden, mooi in de verf, maar wat je niet ziet is dat het langs een van de drukste wegen tussen Heerlen en Hoensbroek staat, op het punt waar we tegenwoordig de afslag naar Kerkrade en Landgraaf kiezen. Het was mooi zonnig en geen winterweer. De foto is in Mei dit jaar genomen aan de rand van een Nieuwe Kolonie, Zeswegen. Zeswegen is gelegen op de voormalige steenberg van de kolenmijn Oranje-Nassau I en is gebouwd in de tweede helft van de jaren 1980.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

14 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.