Ook ik ben niet gek
Ook ik ben niet gek

Ook ik ben niet gek

Als klusser weet je tegenwoordig ook niet meer waar je een pot verf moet kopen. Het lijkt wel oorlog tussen de verschillende bouwmarkten. Bij mij liggen in de buurt drie grote ketens, waarvan Hornbach met een kilometer of 8 het verste weg ligt, de woonboulevard is drie kilometer, daar liggen een Gamma en en Praxis, en die hebben ook een paar honderd meter van mijn huis beide een vestiging. Maar goed, op onze zoektocht naar verf waren we bij de Praxis minder tevreden dan bij de Gamma, dus waren we daar bij uitgekomen.
Gisteren had ik inmiddels mijn derde literbus verf nodig, dus naar de Gamma bij ons verderop in de straat. Met twee verfbakjes erbij bijna dertig euro, bij het afrekenen kreeg ik vijf euro btw korting, een bon van vijf euro om as zondag te spenderen daar en een cadeaupas van 5 euro, vanaf volgende week te besteden. Het is dat ik de komende tijd nog wel wat moet investeren in verf en dergelijke zaken, dus het komt goed van pas. Maar waarom niet gewoon de prijzen laten zakken. Dat lijkt me veel goedkoper dan al die acties.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. De weken voordat we ons nieuwe huis betrokken liep ik de deur zowat plat bij de gamma. Het werd een hele sport om alle verschillende acties en voordeelbonnen zo slim mogelijk te gebruiken. Gelukkig kende ik een paar medewerkers dus gooide regelmatig alle bonnen, stickers, krantjes etc etc op tafel en zei zoek is uit wat ik het slimst waarvoor kan gebruiken 🙂

 2. frank-103

  Grootste hekel heb ik aan die stomme bonnetjes en stickers, dan ga ik niet naar zo’n winkel toe, omdat ik de bonnetjes en stickers toch al weggegooid heb en dan helemaal het gevoel krijg bestolen te worden. Gewone kortingsacties, ach, daar doe ik wel aan mee, maar tegoedbonnen etc gaan direct weer in de kliko.

 3. Annette Barendregt

  Ach, wees blij! Ze zouden het ook niet kunnen doen! Ik hou wel van een aanbiedinkje of wat. Vorige week kocht ik decoratiedozen bij de Formido, die waren afgeprijsd van € 72,50 naar € 7,50! Dat is nog eens een deal, hé? En alleen maar omdat de verhuisdozen uitverkocht waren! Hahahaha. Ik ben toch zo’n geluksvogeltje soms!

 4. Het is oorlog, want de omzet is significant gedaald in de bouwmarkten.
  Acties is om de klant binnen te krijgen en ook hopen dat deze nog andere spullen meeneemt, uh koopt. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de weblog http://logbankje.nl

 5. ria

  Hier alleen een Praxis en een Hubo, folders kijk ik al niet eens meer in, ik merk het wel als ik iets nodig heb hoe duur het is. Niets kopen is nog altijd het voordeligst 😀

 6. Misschien moeten ze de reclame en de actie`s maar eens eens gaan verbieden, dan merken we vanzelf wel dat alles veel goedkoper wordt en we zullen alles vast en zeker net zo hard nodig hebben.

  Ik wil geen bonnen en ben tegen openingen op zondag.

 7. Helemaal waar, vanuit ons als consument gezien, maar waar moet je dan mee adverteren, ze zijn allemaal al de beste en de goedkoopste. Er is er zelfs eentje die de kortingsbonnen van andere bouwmarkten accepteert. Ik ga het liefst naar de meest dichtbijzijnde en van alles voorziene bouwmarkt. Dat is voor mij vaak Hornbach in Kerkrade, aan de Duitse kant van Limburg dus. Bij de Gamma bij ons in Meerssen kon ik niet eens een vervangend slot voor een van mijn ramen kopen, en onlangs toen ik een nieuwe deurbel nodig had kon ik die bij de Praxis in Maastricht niet eens testen. Vroeger had je hier bij ons “de Smid” die had werkelijk alles, daar kon je je spijkers zelfs per stuk kopen. Jammer genoeg zijn die mensen er inmiddels mee gestopt (ik hoop met pensioen). Verf ze verder, maandag kun je weer uit rusten 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.