De kasten
De kasten

De kasten

Gisteren heb ik de laatste boekenkasten weer ingericht. vijf stuks zijn weer netjes geschilderd en halen wat mij betreft mijn pensioen wel. Ik had het gisteren al over Monnikenwerk in mijn reactie naar Frank. Dat is het schilderen van boekenkasten ook. Ik doe nog liever de ramen en kozijnen schilderen, dat schiet veel beter op en je kunt doorwerken. De volgende klus is het schilderen van de wanden. Maar dat wordt ergens een weekend. Daarvoor moet er teveel van de plaats. Wat je allemaal al niet kunt doen op je vrije woensdag. Zelfs nog tussendoor naar de kapper gaan. Nu is dat niet echt een probleem, die zit aan de overkant van de straat, naast de pizzeria.
Het weer was gisteren dusdanig nat dat binnen werken helemaal geen straf was. Dat houdt wel in dat ik vandaag een fotootje uit de oude doos heb waar ik nog geen recente foto van heb. De plaats waar deze foto gemaakt is heette destijds eerst de tunnelstraat, daarna de Beatrixstraat, en werd later omgedoopt in Grubbelaan en dat allemaal in Hoensbroek. Het tunneltje onder het mijnspoor is reeds lang geleden afgebroken. Het huis staat er gelukkig wel nog.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. jemig wat jij allemaal niet doet op een vrije middag, daar kan menigeen nog eens wat van opsteken….en als het af is, geeft dat ook weer zo’n lekker goed gevoel…oude foto’s zijn altijd leuk…vooral als het er tegenwoordig heel anders uitziet… ik duik mijn bed in, heb morgen een moeilijke dag….groet, Agnès

 2. Zo klus ik ook graag, kijkend naar mijn pensioen.
  Het leuke van schilderen is dat je het ziet opknappen.
  Na het sluiten van de mijnen zal er veel infrastructuur verdwenen zijn.
  Zou men ooit nog spijt krijgen van de sluiting? Hans

  Ot, ik zie de katten ook liever weer veilig binnen, maar ze zijn zo gek met buiten spelen.

 3. Voor mij staan er een hoop klussen op het programma, en ik heb er totaal geen zin in, maar zal er wel aan moeten geloven in de vakantie ……
  Onlangs een aantal albums gekregen met een hoop oude foto’s, ook die in de vakantie gepland om te bekijken, wordt een drukke vakantie … 😉

 4. Hai Sjoerd!
  Ohhhh…. kom je ook eens bij mij schilderen?
  Ik heb er zo’n gruwelijke hekel aan!!
  En ben twee jaar geleden aan het plafond begonnen.
  Halverwege gestopt en dat kun je natuurlijk heel goed zien…

  nee hoor…
  in het voorjaar maak ik het af, als de ramen en deuren wagenwijd open kennen.

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: