De fits en Remunj
De fits en Remunj

De fits en Remunj

Mooi zo’n weekend met wat voorjaar. Dat was meteen overal te merken. Iedereen leek wel uit zijn bol te gaan. Zelfs op zondagmorgen was het al druk overal. Wij waren gisteren in Roermond, of Remunj in het Limburgs. Daar kwam meteen weer een frustratie overdrijven die ik maar niet van me af kan zetten. Mijn vader was invalide, hij miste een been en was aangewezen op zijn auto. Ook toen het allang niet meer kon bleef mijn vader gewoon auto rijden. Totdat het echt te erg werd en hij de weg naar huis niet eens meer kon vinden. Ik heb al vaker gezegd dat de auto mijn leven is, maar heb ook gezegd dat ik hoop dat als het mij zou overkomen er iemand aan de bel trekt. Gisteren hadden we ook weer zo’n geval. Een bejaard stel in een Ford Ka die op vijf meter voor de stoplichten stil bleef staan en daar al drie keer de hele cyclus over zich heen had gehad en het licht nog steeds op rood stond. Toeteren en gebaren hielp niet. Ik was net van plan even uit te stappen om hem te vertellen dat het beter zou zijn als hij tot aan de stopstreep door zou rijden toen de man vooruit bewoog en pardoes tussen alle verkeer in, gewoon door rood reed. Afpakken zo’n papiertje denk ik dan en hoop dat ik dat wel op tijd inzie. De foto hieronder is overigens gisteren in het centrum van Roermond op het Munsterplein gemaakt. Op de foto staat dus de Munsterkerk.
De oplossing van vrijdag:
De oplossing van het raadplaatje van vrijdag was een foto die ik genomen heb in het winkelcentrum Mosae Forum in Maastricht, alwaar een fiets tegen een gebarsten hardglazen schot aan stond. Ik vond het een mooie uitdaging voor jullie en feliciteer dan ook alle winnaars. Alhoewel, degene die een auto op de plaats krijgt waar ik de foto heb gemaakt, hoort bij mijn blog van vandaag thuis, dat was namelijk op een roltrap naar de parkeergarage.. ( Overigens Fiets=Fits in het Limburgs)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Het is een heerlijk zomers plaatje, daar in roermond. Hier is het ook al aardig voorjaar, ik heb de zwembroek al weer op een handige plaats gelegd in de kast. Oudere mensen kunnen inderdaad een gevaar op de weg zijn, maar het grootste deel zal waarschijnlijk niet makkelijk afstand doen van het rijbewijs, want naar de supermarkt op de fiets in de regen is ook niet alles!

  Nb: een trein met een print van een gebarsten ruit met een fiets erachter, dat kan ook!

 2. Ik hoop ook dat ik zelf op tijd de beslissing neem dat rijden niet meer goed is. Dat heb ik altijd wel heel sterk van mijn vader gevonden. Hij heeft op een bepaalde leeftijd vrijwillig afstand van de auto gedaan en zijn rijbewijs niet meer verlengd. Bij ons viel het wee gisteren heel erg tegen. Nog echt geen voorjaar.

 3. ik begrijp dat hun wagen hun vrijheid is, maar het moet voor iedereen doenbaar blijven. Zo had mijn moeder ooit een 80plusser als vriend die een gevaar voor de omgeving was wanneer hij rondreed. Zelf mijn moeder durfde op den duur niet meer mee.

 4. luc

  Sommige mensen beseffen niet hoe gevaarlijk ze in het verkeer zijn ! Zaterdag ook , ik heb er geen problemen mee met bejaarden in een wagen . Maar ze draaide midden een drukke baan , kan geen afstand inschatten en veroorzaakt bijna verschillende incidenten . Zelf begin ik me ook soms aan me te ergeren als ik aan het rijden ben ! 🙁

 5. Ha die Sjoerd…

  wat een verhaal zeg!
  Ja… ik hoop ook op tijd terugkoppeling te krijgen van mijn geliefden.
  Ala het ècht niet meer kan dan moet ik gewoon te voet…

  Dag!
  Heb het goed deze week en tot volgende week…
  Groet van Marlou

  .

 6. Die kerk herken ik natuurlijk nog meteen. Als het goed is zit in je rug daar een slijterij. Of is die inmiddels opgedoekt? KLein zaakje, iets van Danny of zo. Ik kwam er nog weleens toen Dinnetje nog in Melick woonde. Ik kom nu nog maar weinig in het centrum van Remunj, omdat we meestal diverse familie langs moeten in limboland.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.