Liefdezusters van het Kostbaar Bloed (3)
Liefdezusters van het Kostbaar Bloed (3)

Liefdezusters van het Kostbaar Bloed (3)

bVision Photography

We gaan nog even verder in het klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed. We zijn inmiddels in de kelder uitgekomen en kijken even achterom voordat we ons in het donker begeven.

bVision Photography

Met de hand wassen was teveel voor de tere handen van de zusters, als je van het hele klooster de afwas moet doen dan was je wel een paar dagen bezig. Dan is zo’n vaatwasser wel zo “hendig”.

bVision Photography

Ook broden bak je natuurlijk zelf met zoveel zusters. Dan heb je wel een paar ovens nodig. De kneedmachines en andere wat kleinere apparatuur zijn waarschijnlijk verkocht toen de zusters vertrokken. Er rest nog een briefje tegen de muur…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. Die keukens zullen wel iets weghebben gehad van massa productie, dat moet ook wel met veel mensen die gelijk willen eten.

    Dat briefje is nog in een mooi handschrift gemaakt, maar waarom zouden er alleen de twee eerste geboden staan? Misschien omdat het krantenknipsel alles overbodig maakt. Aan één kant wel erg makkelijk om een ander (in dit geval God) alles op te laten knappen en zelf dan rustig in je stoel achterover leunen. Zo komt het op mij tenminste over.

    Sjoerd weer bedankt voor een kijkje bij de liefdezusters, ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.