De PC – door Frank
De PC – door Frank

De PC – door Frank

Ik denk dat de gemiddelde ICT-er vaker een nieuwe PC koopt dan de meeste mensen een nieuwe jas. Tenminste bij mij is het weer zover. Na uiteraard weer een uitgebreid en zorgvuldig vergelijkend warenonderzoek te hebben ondernomen, heb ik mijn keuze gemaakt. Het is deze keer weer eens een laptop geworden. Bittere noodzaak, want op het moment dat ik aan mijn gewone PC ga zitten, die in een kast geparkeerd staat, begint onze kater Cookie meteen te klieren aandacht te vragen. En daar gaat hij net zolang mee door, totdat hij of alle aandacht heeft, of buiten gezet wordt (we hebben een afgesloten tuin). Wonder boven wonder doet hij dat niet als ik met een laptop aan tafel ga zitten. Hij gaat hooguit bij de warme luchtuitlaat liggen slapen, dat zoemt dan zachtjes en dat is lekker warm en relaxt voor hem, katten houden daar wel van. Daarom kan ik met mijn laptop van het werk weer gerust thuis werken. De nieuwe privé-laptop is een racebeest, veel geheugen, snelle harde schijf en een aparte videokaart voor een mooi beeld op het scherm (IPS voor de kenners). Heel even ben ik verliefd geweest op een Apple Macbook Pro van 15 inch met een retina scherm, die zijn zo ontzettend mooi! Maar deze liefde is ook zo godvergeten duur, dat het snel ook weer gedaan was met deze verliefdheid. En ja, al mijn software wat ik gebruik werkt er op dat wel, maar als ik hem wilde bestellen, zoals ik hem zou willen, dan zou het een laptop worden van dik meer dan een twee keer modaal maandsalaris. Dat kon ik toch niet over mijn hart verkrijgen en daar wilde ik ook niet langdurig voor sparen. Voor die prijs heb je meer dan drie “dikke” Windows laptops. Weliswaar Windows 8.1 maar dat is een kwestie van even aan wennen, daar ben ik zo mee aan de slag. Windows 8.1 schijnt ook weer véél beter te zijn dan versie 8, zeggen ze. De nieuwe laptop is besteld maar moet nog wel geleverd worden. Tot die tijd kan ik me bezig houden met het opruimen van de laatste oude PC’s. De laatste jaren heb ik niets opgeruimd, oude PC’s bleven staan en stof vangen. Ze hebben nu allemaal een nieuwe bestemming buitenshuis gekregen. Mijn mini notebook die ik vroeger vaak bij me had als ik ergens heen ging, maar nu vervangen is voor een Ipad, wordt aan de geluidsinstallatie aangesloten en dient voor online muziek af te spelen. Spotify en internet radio en dergelijke. Alles weer geregeld, behalve de belastingformulieren. Daar moet ik me nog doorheen bijten.

17 Comments

 1. Goh ik zie der altijd enorm tegenop om van pc te veranderen, simpelweg omwille van alles overzetten en bang om bepaalde dingen kwijt te spelen… Ik doe dus zo lang mogelijk met t ouwe vertrouwde, ook wat betreft smartphone, gps, tablet…

 2. Annette Barendregt

  Ik ben ook aan een nieuwe toe. Ik heb altijd een Dell, maar ik kan deze keer niet vinden wat ik wil. Mag ik weten welke jij gekocht hebt? Tip van de expert? 🙂

 3. ik zit hier ook veel met een kater op schoot als ik aan de pc zit.
  verder verander ik niet zo rap van toestel en mijn gsm is ook al een vijftal jaren oud.
  Nee, de trends op dit gebied gaan aan mij voorbij.

 4. Han

  Jammer dat onze poes is overleden, ander had ik ook dit argument kunnen gebruiken voor een nieuwe laptop ;-).
  Maar mijn PCtje met een I7, 32Gb en SSD schijf werkt nog super snel. 🙂

 5. Twee PC’s bij mij op het buro, eentje draait nog op Vista, (geen problemen) en eentje op W8.1, was ff wennen W8, en het echte werk gebeurt eigenlijk in de W7 omgeving, laat je niet voor de gek houden.
  Daarnaast een Tablet-notebookje van Asus, nijdig dingetje. Ook op W8.1, ……. alles werkt redelijk aardig, zodat ik ook loop te denken aan een W-telefoon. Maar Microsoft heeft nog veel werk aan de winkel en jammer dat er nog weinig apps zijn….. Veel plezier met je aanschaf.

 6. Goede morgen, ik ben niet zo’n pc wonder vrees ik. Net als Leidse Glibber hierboven ben ik altijd bang dat niet alles goed overgezet kan worden.
  Nu ik wens je een fijne dag , ik ga snel verder want ik heb een lange werkdag vandaag , waarvan ik hop dat op mijn werk de pc nu eens geen kuren vertoont.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.