Ihotel – door Frank
Ihotel – door Frank

Ihotel – door Frank

Het gaat niet zo best met de bijen en hommels. Bij de imkers sterven hele bijenvolken uit en men weet nog niet precies waarom. Men geeft o.a. landbouwvergif en zo de schuld, en wellicht dat dit ook mogelijk is, maar bij een van mijn collega’s hebben ze een aantal fruitboomgaarden in de familie, en juist die fruitbloesems hebben de hulp van de bijen en de hommels nodig om er weer fruit zoals kersen, appels en peren van te kunnen maken. Mijn collega vertelde me dat ze juist met biologische middelen ongedierte en schimmels bestrijden. Niettemin om de bloemetjes en de bijtjes een beetje te helpen heb ik bij een Intratuin een mooi Insectenhotel aangeschaft, om het modern te benoemen een Ihotel (klikken voor DHZ voorbeelden). De bedoeling van dit Ihotel is om allerlei nuttige insecten een onderkomen te bieden, hoe eng sommige ook zijn. Het is volpension, want ontbijt, lunch en diner kunnen ze bij mij en mijn buren zo uit de tuin halen. De mieren zijn voortaan bij mij als keukenpersoneel in dienst en zorgen voor voldoende aanbod van bladluis, Voor de bloemen, voor de vlinders, hommels en bijtjes, daar zorg ik voor. De eerste gasten zitten bij mij al in de muur in oude boorgaten, ik nodig ze hierbij uit om in een van de lege kamers hun intrek te nemen. Ze zijn van harte welkom.

Het IHotel:Deze gasten worden verwacht:Ze nemen hun intrek in de voor hen aangewezen kamers:

 

 

 

17 Comments

  1. Ik heb er zelf een in elkaar geflanst, zitten wel een paar gaatjes dicht.
    Ik wit niet dat vlinder overwinteren, maar in een kerktoren kun je ze vinden. Hans

    ot, nee het overkomt erg veel mensen dat apparatuur voortijdig de geest geeft.

  2. Goede morgen, deze hotels ken ik, jaren geleden waren ze al te koop bij Terra Maris in Oostkapelle/Domburg Het museum naast het kasteel Westhove. Heel leuk om dat soort dingen te promoten, alleen hebben de hommels hier hun onderdak gezocht in de spouwmuur, nu van mij mogen ze daar rustig wonen, ik heb er geen last van.
    Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.