Weer klaar – door Frank

Weer klaar – door Frank

Zo de nieuwe laptop is uiteindelijk weer klaar, want aan een nieuwe PC/laptop moet heel wat gebeuren. Mijn echtgenote maakte nog de opmerking deze week, als ik nou zo’n laptop zou kopen dan is dat toch zeker heel wat minder werk dan voor die van jou? Nou dat is het, als het aan mij ligt, dus zeker niet. Want zeg nou zelf, alle updates, patches en een virusscanner dat is het minimum, eer je dat allemaal er op hebt zitten, dan ben je al een dag kwijt. En dan zit er nog niks op waar je normaliter mee werkt, of het moet zijn dat je alleen maar doet Internetten. Maar ook de browser die je wil gebruiken moet je eerst nog kiezen, dit dankzij de EU. De laptop was vrijdag klaar en ik heb hem meteen opgehaald in de winkel. Hij was dus niet helemaal klaar, want er was duidelijk afgesproken dat Windowsversie 8.1 er op zou zitten, maar dat was dus versie 8. Onderzoek leerde me dat 8.1 gratis is als update voor 8, en via de “Appstore” van Microsoft geleverd werd. Alleen stond hij er bij mij in de lijst niet bij. Verder zoekend kom je er dan achter dat er eerst twee updates op moeten zitten, die bij mij weer niet automatisch in de lijst met updates stonden en ga zo maar door. Uiteindelijk zit 8.1 er nu op, en alles werkt verder goed. Maar als je er niet een beetje verstand van hebt kun je dus terug naar de winkel. Alle software die ik gebruik zit er ook weer op, al moest ik wel even zoeken naar het originele doosje van Photoshop Lightroom voor ik dat als laatste er op kon zetten. De laatste versie die ik had was een upgrade en die wilde persé ook het nummer van de oudere volledige versie hebben. Deze keer probeer ik mijn laptop “schoon” te houden en alleen maar door mij eerst apart geteste software te gebruiken. Met schoon bedoel ik dus qua programma’s en zo die na één keer toch niet meer gebruikt worden. Getest wordt op een zogenaamde virtuele PC die ook op deze laptop is geïnstalleerd. Een virtuele PC is in dit geval Windows wat op een programma geïnstalleerd is, wat doet alsof het een PC is. En Windows trapt daar dan in. Daarvoor had ik mijn oude Windows 7 licentie nog liggen (naar die doos met nummer heb ik ook nog even moeten zoeken). Ideaal om eerst iets te testen voordat ik het op de echte PC zet. Nu alles klaar is kan ik weer productief worden, dit stukje is overigens het eerste wat ik “productief” op de nieuwe laptop doe.

Hieronder mijn scherm Windows 8.1 en virtueel Windows 7 daar weer op

 

14 Comments

 1. Voor Linda er een gekocht, starten en klaar. Maar toen kwamen de updates, email instellen, toch een andere scanner, email adressen invoegen, weer een update, versie 8.1. ed. Keuze van je internet programma. Actief maken van je windows. OMG, dat kost je tijd.

 2. Han

  Ach schoon houden doe ik niet, je altijd toch weer even format doen. 🙂
  Maar i.p.v format heb ik een ander oplossing, ik heb een 1:1 copy van mijn HD gemaakt, die ik kan gebruiken om de vervuilde HD weer te overschrijven met de copy van Windows direct na de complete installatie. (15 min werk)

 3. Mijn werk laptop wordt door automatisering standaard ingericht, daar mag je maar weinig aan veranderen, de pc’s thuis zijn ook zo eenvoudig mogelijk ingericht, teveel mogelijkheden zorgt alleen maar voor problemen!

 4. ha die Frank,

  jaja… daar gaat een hop tijd in zitten, voorsat je “baby” helemaal naar jouw zin is.
  Met mensen is dat net zo…
  Opvoeden kost een hoop tijd.

  Ik ben heel tevreden met m’n laptop. Ik zet er, net als jij, geen vuiligheid op en hou ‘m simpel, want je weet: “Less is more!”
  En dan nog de iPad ernaast… wat ben ik een gelukkig mens!

  groet van Marlou

  .

 5. Goede morgen , ik heb alleen maar een desktop en die staat ook nog boven. Maar zolang dat goed werkt denk ik niet aan een laptop. Bovendien zou ik die dus helemaal weer door iemand in orde moeten laten maken, daar heb ik zelf geen verstand van. Knap dat je dat wel allemaal kunt.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: