@nders – door Frank
@nders – door Frank

@nders – door Frank

Gisteren 1 april (nee ik ben nergens ingetrapt), was nou eens een echte relaxte werkdag. Ik mocht @nders werken van de baas, en dat wilde zeggen @home. Je begint zo’n dag al heel relaxt, want je hoef de deur niet uit. Dus lekker ontbijten, krantje lezen, even facebook kijken en het blog van Sjoerd lezen. Dat doe ik normaal ook wel allemaal, maar minder uitgebreid en ook wat sneller. Sjoerd zijn blog ging over 1 april en had een link naar ICT grappen. Dat heb ik aangeklikt en kwam zo ook een lijstje afkortingen tegen. RTFM dat kent u als PC/MAC/Tablet-gebruiker wellicht al: “Read The Fine Manual” en als je het al meerdere keren tegen iemand hebt moeten zeggen dan wijzigt het op een gegeven moment, met enige stemverheffing, in “Read The F..cking Manual. Een andere leuke was PICNIC (Problem In Chair Not In Computer), dat slaat ook op computerproblemen, meestal van hen die niet RTFM hebben gedaan, en ook PEBCAC (Problem Exists Between Chair And Computer) of PEBCAT (Problem Exists Between Chair and Tablet) gaat over hetzelfde. Zo nou weet u dat ook weer als een ICTer het over Picknicken heeft. Even heb ik nog nagedacht of ik hier nog Nederlandse Afko’s voor kon bedenken, maar ik moest natuurlijk wel aan het werk, en me daar op concentreren. Ik zit op zo’n @nders werkendag dan wel binnen voor het scherm, maar met lekker weer buiten, de tuindeuren open en af en toe met een kopje koffie in de hand, een rondje door de tuin maken is dat toch wel heel bijzonder. Op het werk zet ik wel eens een koptelefoon op en luister naar muziek maar zo thuis, je hoort de vogels buiten fluiten (sinds ik een hoorapparaat heb), en een zachtjes spinnende kat ligt naast me te slapen (dat doen die), dan hoef ik geen muziek.  Zo rond mijn voedertijd (lunchtijd) lekker weer naar buiten de boterhammen naar binnen werken, dat maakt op zo’n dag het werken dan extra leuk en ik ben ook best wel lekker bezig geweest.

En mochten ze me toch hebben willen verrassen zoals hier onder….., dat zie ik dan wel weer.

15 Comments

  1. Lijkt me fijn Frank, om zo een keer te kunnen werken, het is toch veel relaxter dan op een kantoor. Maar als het altijd zo was, zou je waarschijnlijk de interactie met je collega’s missen.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.