Spanning in het PTT gebouw in Harderwijk.
Spanning in het PTT gebouw in Harderwijk.

Spanning in het PTT gebouw in Harderwijk.

Trafohuisjes bVision.nl

Het volgende trafohuisje is wederom afkomstig van di Mario die hiermee bijna de nummer een van de inzenders voorbij gaat. Maar Han heeft nog reserve, volgende week weer een uniek huisje van die zijde. Maar eerst even di Mario:

Trafohuisjes bVision.nl

Een trafo huis in het gebouw van de PTT, tenminste zo heette het vroeger natuurlijk. In dit gebouw zijn de schakelkasten van telefonie geregeld. Het adres is trouwens Waltorenstraat 6

Trafohuisjes bVision.nl

Die telefoniegebouwen zijn ook op veel plaatsen nog te vinden. Wellicht voor een van de lezers een aanleiding om die ook eens te vereeuwigen. Ik kan voorlopig mijn borst nog wel nat maken met de trafohuisje die ik nog niet heb. Overigens zijn de elektriciteitsmaatschappijen niet zo gelukkig met volledig geïntegreerde huisjes. De stroom gaat verder dan het gebouw en als het gevbouw tegen de vlakte moet, kan het huisje niet weg. Ik heb daar nog twee mooie voorbeelden van, een afgebroken sporthal (Beek) en een uitgebrand winkelcentrum (Stein).

Trafohuisjes bVision.nl

Het logo van de PTT is nog volledig intact op het gebouw, trouwens de naam PTT zal voorlopig nog wel in ieders gedachten blijven.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Een verscholen trafohuisje is helemaal spannend! Het zal ook vast te maken hebben met het stroomverbruik van zo’n PTT centrale, dat ze het trafohuisje er tegenaan gemaakt hebben. Ik ben ooit in de telefooncentrale in Zaandam geweest, maar heb daar niet bewust een trafohuisje gezien. Ik ga toch die foto’s nog eens bekijken!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.