Stokstaartjes.
Stokstaartjes.

Stokstaartjes.

Je zou bijna denken dat ik gisteren in de dierentuin was als je naar de onderstaande foto van deze stokstaartjes kijkt. Maar nee, niets in minder waar. Deze stokstaartjes zitten buiten in een grote zandbak bij tuincentrum Daniëls in Herkenbosch, vlakbij het nationale park de Meinweg. We waren daar om wat ideeën op te doen voor de verandering van onze tuin. Deze stokstaartjes mogen daar wel in een grote zandbak zitten, maar worden goed verzorgd. Maandelijks worden de diertjes door een deskundige onderzocht. De dieren zijn verstoten door de moeder en zijn met de fles grootgebracht. Ze zijn gewend aan mensen en heel nieuwsgierig. In de winter kamperen ze in een iets kleinere omgeving binnen, maar zodra het weer het toelaat mogen ze naar buiten. Het Nederlandse klimaat doet ze weinig, ze zijn de temperatuurverschillen in de woestijn gewoon, van extreem koud in de nacht, tot de hoge temperaturen in de zon overdag. Deze twee zijn nog jong en speels en leven op kattenbrokjes, mais en vers fruit. Helaas had ik alleen maar de iPhone bij me.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Ik denk, wat een bekende naam, maar nu weet ik het weer, ik heb daar een jaar of negen geleden gesolliciteerd, maar ik kwam tijdens het eerste gesprek er eigenlijk al achter dat het niet de mensen zijn waar ik mee samen zou kunnen werken. Ze vonden me iets te direct zal ik maar zeggen ;-0

  Love AS Alwyas
  Di Mario

 2. luc

  De persoon die ze hebben gehad met de papfles om op te groeien zullen ze als hun moe’der aanzien ! Vreemd dat de natuur soms zo’n vreemde ’trekken’ heeft. Doet er geen stokstaartje in de hoofdrol niet mee in de Lion King ?

 3. ha die Sjoerd,

  ja.. dat vind ik toch altijd zi=ulke grappige beestjes.
  Zo lekker nieuwsgierig en allemaal de koppies dezelfde kant op.
  Ik moet er altijd om lachen.
  Ondanks je aaifoon tóch een leuke foto.
  Ik vergeet mijn camera regelmatig. En juist dan…

  Groet van Marlou

  .

 4. Goede morgen Sjoerd, goed dat je er die uitleg bij hebt gegeven. Ik heb vaak medelijden met de dieren die in tuincentra worden verkocht, al is dat met deze stokstaartjes dus niet het geval.

  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.