Mini
Mini

Mini

bVision Photography

Je zou het niet zeggen, maar de eerste mini stamt uit 1959 en was ontworpen door Alec Issigonise. De Mini Cooper, zoals op deze foto, beschikt over de motor uit het getemde broertje van de raceversie waar John Cooper ralley’s en races reed. Hierin zit een 1300 motor. De eerste mini Cooper werd gebouwd in 1969 en was een groot succes. Er was ook nog een Italiaanse uitvoering. De Mini Innocenti.

bVision Photography

De uitvoering die je hier op de foto ziet is een stuk jonger en stamt uit 1995, een paar jaar voordat de Mini, BMW werd. Het spijt me dat het wat kort is vandaag, deze foto’s had ik nog liggen, Frank kon geen logje maken, en net toen ik wilde beginnen kregen we een storing op het werk waar ik de hele avond aan ben bezig geweest.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 reacties

  1. Annette Barendregt

    Hey, dat is de auto van mijn overbuurman. Tenminste: die heeft er net zo eentje! Mijn allereerste auto was een Mini. Een oranje. Dat autootje reed me toch lekker! En van binnen veel groter dan ik verwachtte. Helaas sneuvelde hij tegen een electriciteitspaal en zette ik de hele regio zonder stroom (tijdens Feyenoord-Ajax)! Sindsdien ga ik incognito door het leven! Hahahaha. Dat laatste is onzin, de rest niet!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.