WordPress versie 3.9 Smith
WordPress versie 3.9 Smith

WordPress versie 3.9 Smith

Eindelijk weer wat nieuws onder de motorkap, na het dichten van recentelijke security lekken draait de site nu op WordPress 3.9. Niks bijzonders zult u denken, en dat klopt, uiterlijk had ik de site vorige week al aangepast. Toevallig hadden we het gistermiddag op het werk ook over het gemak waarop we Engelse woorden gebruiken in de Nederladse taal, zonder dat daar nog iemand van opkijkt. Je moet windows upgraden. Er zijn nieuwe patches uit, ik krijg een access denied. mijn site doet het niet meer, druk op Enter, reboot de computer even.
Eigenlijk heel bijzonder dat een taal zo snel in een andere taal opgaat zonder dat daar iemand wakker van ligt. Buiten de taalpuristen, kommaneukers of het genootschap Nederlandse taal. Het is toch veel makkelijker in deze wereld als iedereen dezelfde taal spreekt. Uiteraard is dit een statement waar niet iedereen zich ik kan vinden. Maar een taal leeft, en u en ik ook.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. ria

  Als het dan toch een dialect moet zijn, dan maar Zeeuws natuurlijk, dat kan ik tenminste 🙂
  Maar ik ben bang dat er niets van terecht komt, ach ja zolang we alles nog begrijpen…

 2. Engels is zo universeel, dat je je er op vrijwel heel de wereld minstens mee kunt redden, zelfs in Frankrijk en Italië heb ik ervaren. Ook steeds meer Duitsers gebruiken Engels, Duitse computertijdschriften, die ik wel eens lees, hebben nu vaak ook Engelse termen. Alleen de computer is nog vaak een “Rechner”. Dus idd “Het is een kwestie van geduld, het is wachten op de dag…..”

 3. Goede morgen Sjoerd, ja wat computertermen betreft, dat vind ik niet zo gek dat die in het Engels zijn. Alhoewel iedereen heeft het wel over zijn wachtwoord, dus dat is dan wel in gewoon Nederlands.
  Maar dingen waar een normaal Nederlands woord voor bestaat moeten niet verengelst worden en dat zie je zo vaak.
  Ik ben geen taalpurist maar waarom zouden de mensen allemaal Engels gaan spreken. Ik stem tegen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.