Bijna onvindbare spanning in Borgloon (BE)
Bijna onvindbare spanning in Borgloon (BE)

Bijna onvindbare spanning in Borgloon (BE)

Trafohuisjes bVision.nl

Deze week is Merel (Micheline Cuypers) de inzendster van een trafohuisje. Ze schreef hierbij het volgende: Het juiste adres ken ik niet maar het staat op de Tongerse Steenweg in Borgloon (3840 postnummer). Als je goed kijkt is er ergens een foto waar je op de achtergrond ook bloesems ziet. De foto’ zijn eind maart genomen toen de bloesems in volle bloei waren (nu is het hier aan het minderen wat de bloesems betreft).

Trafohuisjes bVision.nl

En dan ga je zoeken in Borgloon op de Tongerse Steenweg in Borgloon. En ik vond het dus niet, twee keer virtueel door de hele straat en niet gevonden. Dat was de eerste keer dat ik het niet zou vinden. Maar de laatste foto gaf een aanwijzing. Daar stond een kerk op die ik van uit de Tongersesteenweg niet kon vinden. En die volgens de foto aan de verkeerde kant van Borgloon lag. Terug naar de kaart en ja hoor, Als je van Tongeren richting Borgloon rijdt, heet het de Tongersesteenweg, wil je echter naar Sint Truiden, dan veranderd de naam in Sint Truidersteenweg en daar vond ik uiteindelijk langs de weg dit toch wel markante huisje. Dat schittert in eenvoud.

Trafohuisjes bVision.nl

Markant omdat er duidelijk aangegeven is wat de hoogspanningskant is (foto 3) en wat de laagspanningskant is (foto 2). Vroeger waren er namelijk verschillende monteurs en schakelbevoegden voor deze afzonderlijke spanningen. Hoogspanning in dit geval 10.000 V en laagspanning 400/230 Volt.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Dat doet merel goed, jou laten zoeken, misschien had ik dat bij mijn laatste foto die ik je gestuurd had ook maar moeten laten doen, ben benieuwd of het je dan gelukt was. Wel knap speurwerk.

    Love As Always
    Di Mario

  2. Ik heb het je blijkbaar zonder het te weten moeilijk gemaakt. Dat die straat in iedere richting een andere naam heeft, tja dat wist ik zelf niet. Maar het is je uiteindelijk toch wel gelukt zie ik om het weer te geven

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.