Het paard Orchis

Het paard Orchis

bVision Photography

Zoal je ziet hebben niet alleen IenR paarden. Wij hebben er ook ene in de woonkamer staan. Die bewaakt een andere hobby van ons, de orchideeën verzameling. Momenteel staat zo’n 60 procent van alle orchideeën in bloei, en dat geeft een fleurige aanblik. De meeste Orchideeën hebben we al jaren en staan inmiddels voor de zoveelste keer in bloei. Even heb ik dit jaar het idee gehad om alles aan de kant te doen, maar prompt komen er dan weer bloemscheuten en mooie bloemen en dan bedenk ik me weer. Want bloeiende planten zijn mooi, en orchideeën houden is niet moeilijk, maar wel veel werk. Het is niet met een gieter alle planten langs, maar alle planten verzamelen, alle potten tot de rand toe vullen met water, voorzien van mest, binnenpot eruit, water wegdoen, alles weer droogmaken en terug naar de oorspronkelijke plaats. En dan ben ik gauw weer twee uur kwijt.

bVision Photography

Op eerste paasdag zijn we de deur niet uit geweest en hebben we fijn de tijd aan onszelf gehouden. Behoudens boodschappen doen, zijn we de zaterdag ook netjes thuis gebleven. Wel wat kleine klusjes gedaan en wat in de tuin gerommeld, terwijl mijn vrouw in de keuken een taart aan het bakken was. Ofwel lekker relaxed. In het Limburgse heuvelland hoef je je niet te laten zien, daar rijden alleen maar toerfietsers rond die de zaak onveilig maken. En een lekker rustig weekend, yep, daar teken ik voor. Je hoeft niet altijd wat te doen te hebben.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Ja er lijken steeds maar meer recreatieve fietsers te komen, ook in de bossen. Levensgevaarlijk in het weekend. Ik ken er trouwens meerdere die met valpartijen te maken hebben gehad, met vaak serieus letsel als gevolg, dat ook niet zomaar over gaat. Dan liever thuis taarten bakken 😉
  Knap hoor, die orchideeën steeds weer in bloei krijgen. Daar is veel liefdevolle zorg voor nodig.

 2. gewoon op het gemakske thuis, niets speciaal doen dat kan ook eens deugd doen.
  en ja als je 2 uur werk hebt met je orchideeën heb je er inderdaad heel veel, mooie kleurrijke hobby

 3. Goede morgen Sjoerd, ik heb ook nog een paard in de kamer, die is iets groter dan Orchis, jullie paard.
  Maar de orchideeën zelf die heb ik niet, die planten overleven niet bij mij, Mijn vriendin houdt ze al jaren en ziet ze steeds opnieuw in bloeien te krijgen, tja zij heeft wel groene orchideeën vingers.
  Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: