Het wordt spannend, nog 6 dagen…
Het wordt spannend, nog 6 dagen…

Het wordt spannend, nog 6 dagen…

bVision Photography

click to see the pictures big

Ik krijg altijd een vreemd gevoel als ik zo’n grote Amerikaan zie. Ik had net een miniplaatsje gevonden waar ik onze Renault Megane kon parkeren toen ik aan de overzijde deze Ford Thunderbird uit 1965 zag staan. Met zijn 6.4 liter 8 cilinder duidelijk goed bedeeld. Ik werd aangesproken door de buurman waar ik net lang liep. “Mooi karretje” zei hij. Met komt een enigszins gepikeerde eigenaar naar buiten vliegen springt in de auto en scheurde er met gierende banden en een rokende uitlaat vandoor. De woorden die in me opkwamen laat ik hier maar achterwege, maar volgens mij kan ik met mijn MG een hele week rijden wat er nu op een paar meter verbruikt werd. Ik gun iedereen zijn auto, maar dit soort verbruiken mogen ze wat mij betreft meteen aan banden leggen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Meestal rijden lieden met dit soort oldtimers op lpg, deze auto’s daar hoefde je geen motorrijtuigenbelasting voor te betalen en de verzekering van een oldtimer was ook niet duur, meeste geld ben je kwijt aan onderhoud. De regels voor motorrijtuigenbelasting zijn gewijzigd, maar deze zal nog steeds op lpg rijden, dan valt de pijn in de portemonnee waarschijnlijk nog wel mee

  2. Toen deze auto’s werden gemaakt kostte benzine nauwelijks meer dan een paar cent per liter. De tijden zijn veranderd. Zal men ooit zulke auto’s maken die rijden op waterstof of zonne-energie?

  3. Ik denk dat die eigennaar niet alleen een grotere auto heeft dan jij, maar ook een grotere portemonnee.
    Maar pracht bak, en laten we eerlijk zijn toen kon je nog auto’s zien en niet de veertien in een gros bakkies van nu.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.