Attractieve spanning in de Julianatoren

Attractieve spanning in de Julianatoren

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag staat een beetje buiten Apeldoorn en is op de foto gezet door di Mario Hij schreef hierover het volgende:
Hoi Sjoerd,
Moest ik toch weer aan je verzameling denken toen ik laatst in de Julianatoren was in Apeldoorn.

Trafohuisjes bVision.nl

De bouw van de toren kwam gereed in 1910. Als tweede attractie kwamen er lachspiegels. In 1940, toen Nederland door nazi-Duitsland bezet was, moest de naam ‘Prinses Juliana Toren’, veranderd worden in ‘Julia Toren’. Na de oorlog werd de naamswijziging weer teruggedraaid. In 2014 werd de huidige naam aangenomen, die al lang in de volksmond werd gebruikt

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje was ook zonder de aanwijzingen snel te vinden op Google en daar ook duidelijk zichtbaar op de foto’s. Het park heeft momenteel zo’n 60 attracties voor voornamelijk jonge kinderen

Trafohuisjes bVision.nl

Het park heeft momenteel zo’n 60 attracties voor voornamelijk jonge kinderen. Het is gelegen aan de Amersfoortseweg 35, 7313 AC in Apeldoorn.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

  1. Ben er 1 keer geweest, ik ga liever naar het vlakbij gelegen Apenheul, op een of andere manier herken ik daar heel veel! Die ene keer KJT is me het trafohuisje niet opgevallen. Hachelijk?

  2. Goede morgen Sjoerd, weer een mooie foto voor de verzameling. Heb je trouwens mijn mail met de tweede foto van Vrouwenpolder nog ontvangen, ik zag dat huisje opeens zo staan ik ben er vast vaak langs gelopen zonder het te zien.

    Een fijne zondag gewenst,

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: