Den Bosch
Den Bosch

Den Bosch

bVision Photography

Jaarlijks doen we een dagje Den Bosch. Niet dat dat gepland wordt, maar eens per jaar raken we daar op de een of andere manier wel verzeilt. Uiteraard een mooie gelegenheid om de Golf eens lekker uit te proberen en een hapje te doen bij Roels op de Korte Putstraat. De arme serveerster daar maakte alle fouten die ze maar kon maken, gaf de bestelling verkeerd door, vergat de drank, en daardoor hoefden we eigenlijk alleen het eten te betalen. Maar dat gaat me dan een stap te ver. Ze zat er duidelijk mee in haar maag en zeg zelf, vergeven is dan toch veel aardiger dan iemand het vel over de oren te halen. Parkeren doen we meestal in de Arena en slenteren dan langs alle winkelstraten. Het was gezellig druk gisteren in de stad van Jheronimus Bosch. Wat me opviel was dat de Bossche Bol van bakker Jan de Groot een eigen leven aan het leiden is. Zo te zien in de binnenstad wordt bij zeer veel zaken aangehaald dat ze alleen de Bossche Bol van Jan verkopen… Zoals sommigen een eigen kledinglijn hebben, heeft Jan een strakke reclamebordenlijn.

bVision Photography

De foto van een typisch mannenhoekje in een kledingzaak vond ik wel aardig. Vooral omdat de oudere meneer die daar zat werd weggeroepen door zijn vrouw en er op dat moment niemand voor de lens liep. Iedereen mag uiteraard roepen waar dat zitje stond, ik verzuim hierboven om daar even snel reclame voor te maken…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

 1. Annette Barendregt

  Ik heb weleens een vriend gehad in ‘s-Hertogenbosch. Mooie stad met als hoogtepunt (vind ik) die kathedraal. Als je daar binnen komt ben je in een andere dimensie. Bossche bollen eet ik niet vanwege mijn koemelkallergie. Zoooooooooo jammer! 😉

 2. Vergevingsgezindheid, dat is een mooi iets. Zeker met deze dagen maar ook gewoon op woensdag.
  Met Haba en Mario ben ik het eens.. 5 mei zou altijd voor iedereen een vrije dag moeten zijn. De prijs die er voor betaald is was de hoogste, daar mogen we op zo’n dag best bij stilstaan zonder afgeleid te worden dat centen en economie belangrijker zijn.

 3. Den Bosch………….zelfs een Bosschenaar heeft er niet genoeg woorden voor.!!! .
  En er zijn chocolade bollen en je hebt de enige echte Bossche bol van Jan, en die maakt gewoon reclame voor zichzelf, want eenmaal een Bossche bol op zijn alle andere, chocolade bollen.

 4. Den Bosch ben ik ook niet recent geweest, en de Bossche bollen van Jan zijn vast niet goed voor mijn stroomlijn, met suffe serveersters heb ik minder medelijden, helemaal als dat ten koste van mijn maaltijd gaat, maar verder dan geen fooi geven gaat dat ook weer niet. Fijne werkdag!

 5. Toevallig ben ik vandaag vrij, omdat het maandag is, maar ik heb al diverse keren een discussie gevoerd over waarom vijf mei niet een feestdag is dat iedereen vrij is. Het lijkt wel of we er niet blij mee zijn. Is het zo gewoon dat we vrijheid hebben?

  Love As Always
  Di Mario

 6. ria

  wij aten een bolus, ook lekker en ook daar zijn wedstrijden in het bakken ervan natuurlijk, geen idee of wij de beste hadden, maar lekker wassie wel.
  Den Bosch ken ik niet, de bollen wel natuurlijk 🙂

 7. Goede morgen Sjoerd, ik wens je een fijn maandag toe, eigenlijk zou 5 mei altijd voor iedereen vrij moeten betekenen. Nu is maandag voor mij geen werkdag, maar mijn collega’s werken ook gewoon vandaag.
  Je foto’s zijn mooi, ik ben ooit wel eens in Den Bosch geweest, maar eigenlijk zou ik het niet meer herkennen, vrees ik.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.