De dag na bevrijdingsdag

De dag na bevrijdingsdag

Voor mij was Bevrijdingsdag een doodnormale werkdag. Ik stel dan ook voor om Koningsdag maar af te schaffen en op Bevrijdingsdag iedereen vrij te geven. Niet iedereen zal het daar mee eens zijn, maar Koningsdag kan bijvoorbeeld ook altijd op de derde zondag van April worden gehouden. En als we het dan toch over verjaardagen hebben, Mijn collega Frank, die inmiddels weer vakantieman speelt, is vandaag ook jarig. Ik wens hem vanaf hier proficiat en een fijne vakantie toe. Mijn beurt komt nog wel.
Gisterochtend wilde men op het DSM-terrein in Geleen om 12 uur de maandelijkse alarmen gaan testen. Nadat dit via de omroepinstallatie kenbaar was gemaakt brak een storm van protest uit… Met als gevolg dat de omroeper vijf minuten later al aankondigde dat de voorgenomen testen niet doorgingen en terecht. Volgens mij valt dit ook onder voortschrijdend inzicht.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Hier ook geen alarmen maar wel het rituele gebonkebonk in het park, tot kwart voor twaalf snachts. Het is maar een van de vele herriefeesten en we zijn er inmiddels aan gewend.

 2. Helemaal mee eens, Sjoerd. Ik heb altijd al gezegd dat het een slecht idee was om Bevrijdingsdag nog maar 1 keer per 5 jaar een nationale feestdag te laten zijn. Groter goed dan de vrijheid is er niet, binnen de jaarlijkse viering van Bevrijdingsdag kan de koning best een rol spelen.

 3. Ik heb ook al wel eens gedacht dat het handiger is om 5 mei de nationale feestdag te maken. Kan altijd wel een plekje voor de koning ingeruimd worden, zodat hij toch meedoet. Ik ben namelijk wel koningsgezind, maar dat zijn de meeste oud Apeldoorners. De invloed van Het Loo

 4. Elke dag is een normale dag. En elke dag is een speciale dag. Doden herdenken kan altijd. Feest vieren trouwens óók. Het is alleen wel praktisch als iedereen dat op dezelfde dagen doet. En inderdaad: het is vooral een kwestie van geld. Helaas.

 5. Ken ik toch een hoop mensen die vandaag jarig zijn. Frank ook namens mij gefeliciteerd. Hoop dat je meteen een leuke vakantie erbij hebt. Ik zeg, gewoon elk jaar op vijf mei een feest. Dat geeft wel zo’n lekker vrij en wij gevoel.

  Love As Always
  Di mario

 6. Ze moeten gewoon beide dagen vrij geven !!!, en geen geouwehoer over kosten en concurentiepositie, minder bonus aan die toppipo’s, kunnen we nog twee dagen extra vrij zijn.
  Vraag me af hoe het kan dat die Rutte tijd had om overal naar toe te gaan, als dat zijn werkzaamheden zijn dan moeten we dat toch eens even bekijken, want daar betalen we hem niet voor !!!!!

  Frank proficiat.

 7. Goede morgen Sjoerd, ik vind dat we gewoon altijd die 5 mei ook vrij moeten hebben, net als de koningsdag, niets in te ruilen, we hebben in Nederland helemaal niet zoveel vrije dagen dus er kan er best eentje bij.
  Frank gefeliciteerd met je verjaardag.

 8. luc

  Gefeliciteerd Frank , ook al op een andere weg gedaan ! Versta ik niet verlof en geen verlof ! Is vijf mei niet al gemeen dan ? Heb je ‘ROOTS’ gevonden Sjoerd ?

 9. Koningsdag moeten we er wel in houden niet zozeer vanwege de koning maar vanwege het Wij gevoel, als je het op de derde zondag doet dan valt de biblebelt weer af 🙂 Maar het is toch gek met vijf mei, sommigen hebben vrij en anderen moeten werken en ook met de vijf jaarlijkse viering zijn er zat bedrijven die hun personeel geen vrij geven. Ennuhhhhh Frank ook namens mij gefeliciteerd.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: