Hoezo zunig
Hoezo zunig

Hoezo zunig

Als ik mij vrouw niet naar het werk hoef te brengen ben ik wat eerder op het werk dan normaal. De Volkswagen Golf houd per rit een aantal zaken bij. Zo was ik om vijf voor zeven op het werk, had er achttien minuten over gedaan om tot daar te komen. Ik heb daarbij een verbruik gehad van 4.8 liter op de 100 km, ofwel meer dan 20 km op een liter benzine gehad. Naar het werk rijden kost mij dus minder dan een liter benzine. Ik heb dit even omgerekend aan prijs en kom dan op 1.38 euro. Als ik dit met het openbaar vervoer moet doen moet ik om 5.44 van huis vertrekken, ben na 4 keer overstappen en een half uur lopen op het werk om twee voor zeven en kost mij dit 6.49 euro. dat is twee uur meer reistijd op een dag en is meer dan 10 euro per dag duurder. Bij 200 werkdagen per jaar is dat dus 2000 euro duurder en levert 400 uur extra vrije tijd op. Als je dan toch een auto thuis hebt staan….

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Tja, 13 kilometer in Limburg kan best een behoorlijke opgave zijn, het is daar niet zo plat als hier. Ik woon 18 kilometer van mijn werk, met de fiets moet ik met de pont over het noordzeekanaal, ik doe er dan ruim 1 uur over en veel langer als ik de pont mis, met de auto is het door de file voor de coentunnel ook niet echt snel te doen, per fiets en trein doe ik er 35 minuten over van deur tot deur, en de trein wordt volledig vergoed. De keuze is dan niet heel moeilijk!

 2. Annette Barendregt

  Kan je het ook wissen? Ik hoop van wel, want anders kan iemand je wel heel erg in de gaten houden. Niet dat jij iets te verbergen hebt natuurlijk! Maak eens een foto van de buitenkant. Of heb ik die gemist?

 3. En toch heeft Ximaar ook wel een puntje, dus op de fiets is nog beter. Ik zal niet zeggen dat dat gratis is, want je hebt natuurlijk ook de afschrijving van je fiets met het nodige onderhoud, maar het is wel gezonder.
  Misschien voor als het weer wat mooier is.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Goede morgen Sjoerd, geniet lekker van je zuinige auto, het openbaar vervoer is hier ook een mijl op zeven. Ik kan niet eens met de bus op mijn werk komen, het station is de laatste halte die in de buurt komt, en vandaar is het nog een fors eind lopen naar de garage van mijn bus, die in een industriegebied staat zonder busverbindingen. En fietsen. . . ja het zou wel kunnen (16 km), maar dan nog een dag werken en weer terug fietsen, dat doe ik echt niet.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe, ik ga lekker zwemmen 🙂

 5. Dus maar een kilometer of 18? Dan is 45 minuten fietsen ook prima te doen en een goed medicijn tegen de oprukkende bewegingsarmoede. Los daarvan zijn bij een doorsnee auto de brandstofkosten maar een kwart van de totale kosten. Naast verzekeringen en slijtdelen hakt vooral de afschrijving er flink in. Bij een zuinige auto zullen de brandstofkosten maar 1/5de zijn en is het dus 5x 1,38 is 6,9 euro per ritje.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d