Volvo 440 station?
Volvo 440 station?

Volvo 440 station?

bVision Photography

De foto’s die u hier ziet zijn gemaakt door Frank103, die deze auto gespot heeft toen hij na de wedstrijd van AZ terugliep naar de auto. En nee Het is geen zeldzaam model. De achterklep van deze Volvo 440 hatchback is vervangen door een zogenaamde spaceback. Deze spaceback werd door de Belgische firma ACT gemaakt en werd in Nederland verkocht door de firma Toncar in Berkel en Rodenrijs. Het was niet allemaal heel netjes, maar aangezien Volvo geen stationwagen voor dit model leverde was het voor zo’n 4500 gulden mooi meegenomen. In dat geval mocht je de originele achterklep houden. Optioneel waren wissers, antenne en een spoiler. Er zullen niet zoveel meer van deze auto’s zijn want er zijn in totaal maar zo’n 600 van deze Spacebackies verkocht. Volvo was hier echter niet zo gelukkig mee, met zo’n klep verviel de garantie zei men. Maar na een aangespannen proces dat Volvo verloor was dit niet meer van toepassing. Aanbiedingen via de dealer zijn er echter nooit geweest. Overigens hoefde het kenteken niet te worden aangepast en staat bij de gegevens van de RDW nog gewoon dat het een hatchback is.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, ik weet dus niets van auto’s, alleen dat een Volvo meestal een goede auto is, maar wel aan de prijs. Dus die verbouwing van de achterkant was mij niet opgevallen.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.