Verlaten spanning aan het Waterfront in Harderwijk
Verlaten spanning aan het Waterfront in Harderwijk

Verlaten spanning aan het Waterfront in Harderwijk

Trafohuisjes bVision.nl

Als ik kijk naar de foto’s hieronder kan ik me bijna niet voorstellen dat daaromheen een zo grote bedrijvigheid heeft plaatsgevonden zoals je op de laatste foto nog kunt zien. Een compleet industriegebied is daar verdwenen. Maar laat ik vooral niet moeilijk doen en Di Mario aan het woord laten. Dioe weet er tenslotte het meeste van.

Trafohuisjes bVision.nl

Hoi Sjoerd,
Dit huisje kwam ik tegen nadat de hele boel erom heen was platgegooid. In het gebied wordt het nieuwe waterfront gerealiseerd. http://www.waterfrontharderwijk.nl/. Tegen de tijd dat het af is.. of diverse jaren zal ik gaan kijken of het huisje er nog steeds staat. Het huisje is te vinden op de Burgemeester de Meesterstraat. Vier telgen uit het geslacht De Meester zijn burgemeester van Harderwijk geweest. Drie van hen voor 1851, het jaar dat de gemeentewet tot stand kwam, en één erna. In de Burgemeester de Meesterstraat bevond zich onder meer de brandweergarage, maar die heeft ook moeten wijken voor het mega project Waterfront.
Love As Always
Di Mario

Trafohuisjes bVision.nl

Een stukje van de website:

Waterfront geeft Harderwijk een nieuw gezicht
Met 1.400 woningen dichtbij het water, een nieuwe jachthaven, een gastvrije passantenhaven, een stadsstrand, twee parkeergarages en vele winkel-, horeca- en vrijetijdsvoorzieningen op de vernieuwde boulevard krijgt het centrum van Harderwijk weer een gezicht aan het water. Bedrijvigheid en industrie maken plaats voor wonen, winkelen en recreëren, op en rond het water.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, wat mij opvalt is, dat ze de berken gespaard hebben, dat huisje en de drie berken eenzaam in die kale lelijke woestenij.
    Mario maak ook eens een foto als de boel is opgeknapt, ik ben benieuwd of de bomen dan in een groenere omgeving komen te staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.