Rood
Rood

Rood

Dat doet ie normaal nooit, auto poetsen is eigenlijk iets waar ik een broertje de dood aan heb. Maar afgelopen zondag heb ik eerst de Golf en daarna de MG gepoetst. En ik was niet de enige die zo’n strange feeling had. Er was geen plaats meer vrij bij de autowasstraat. File dus… Nu staat de MG ook altijd binnen als we er niet mee op pad zijn, dus die heeft niet zoveel wasbeurten nodig. Maar met alle werkzaamheden die hier in het kader van de buitenring worden uitgevoerd lijken de asfaltwegen hier af en toe op modderige landwegen. En zo kreeg ik het voor elkaar dat ze zusterlijk pas gepoetst achter elkaar staan. De MG voor de garage en de Golf voor het huis van de buren. Dat was een mooie gelegenheid om een nieuwe kopfoto te plaatsen en het resultaat van de afgelopen jaren op ons mooie Cor-Ten stalen balkon te laten zien. Twee vliegen in een klap toch. Daarna zij we maar een terrasje gaan pakken…

click to see the pictures big

bVision Photography

Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal, de rekenwaarde is circa 355 N/mm². De bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk. (Wikipedia)

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Geweldige plaatjes Sjoerd! Ik was de auto meestal hier voor de deur, met een emmertje sop, dat zo milieuvriendelijk dan de afvoer in loopt. De wasstraat is ruim 10 minuten rijden, voor een nieuwe waslaag doe ik dat wel, maar niet om de hars uit de bomen en de vogelpoep te verwijderen.

 2. ria

  Tsjonge, een hekel aan auto wassen en dan naar de wasstraat, dat doe je toch lekker buiten in de zon met dit weer. Mooi plaatje hoor, gezellig huis en je balkon is zeker heel mooi!

 3. Als je dan toch zo hebt lopen poetsen, dan mag je er wel een keer extra van genieten. Misschien ga ik binnenkort samen met Yaron en Shirel ook maar een keer de auto van Ima poetsen. Dat zullen ze vast leuk vinden, spelen met water en sop.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Goede morgen Sjoerd, wat staan ze daar weer mooi te glimmen.
  Je balkon ziet er ook geweldig mooi uit, alles in stijl zo in de gevel.
  Ik kende de naam niet van het materiaal, maar het is prachtig zo.
  Fijne dinsdag gewenst.

 5. ik woon op een appartement en was mijn auto daar niet graag, ik rijd altijd naar mijn ma om dat te doen, die heeft ruimte genoeg. en jij hebt een wasstraat, dat is pas makkelijk 😉
  en je cor-ten-stalen plaat dat heb ik hier eigenlijk nog nergens niet gezien, maar ik vind dat wel mooi, al denk ik dat dat in de zomer warm is om achter te gaan zitten?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.