Ik weet het niet

Ik weet het niet

bVision PhotographyAls voorbereiding voor de dag van vandaag heb ik gisteravond eens de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van vandaag doorgenomen. En ik ben eruit, ik weet het niet, van ras Groenlinkser naar een zwevende kiezer. Maar stemmen ga ik. Ik vind dat een recht dat we verworven hebben en waar ik gebruik van moet maken. Niet stemmen zit er bij mij niet in, wat voor een rotzooi ze er ook van maken, we hebben er zelf voor gekozen. Het enige wat ik zeker weet is dat ik niet op Wilders stem. Als die op deze wijze doorgaat vrees ik dat het lot van PF hem ook eens te wachten staat. Vrijheid van meningsuiting wil nog niet zeggen dat je iedereen voor rotte vis kunt uitmaken zonder dat dat uiteindelijk consequenties heeft.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Bijzonder lastig. Ik heb de voorgaande keer niet gestemd om zo aan te geven dat ik het geen juiste verkiezingen vind. Met dat overduidelijke signaal werd niets gedaan. We zijn de EU in gerommeld dat dat rommelen gaat bij een te lage opkomst om democratisch legitimiteit te hebben gewoon door. De duidelijk veel hogere opkomst bij de grondwet-enquete werd evenmin begrepen door de politici.

  Dus stem ik deze keer maar weer wel, maar dan vooral niet op de VVD/D66 die in ALDE zitten en Verhoftadt steunen met zijn Verenigde staten van Europa. Wilders wil ik niet belonen voor zijn ledenloze ondemocratische partij en immer onrealistische beloftes.

  Ik vaar dus maar blind op Bijlo, omdat ik juist een gezamelijk milieubeleid belangrijk vind.

 2. Feitelijk hebben we er niet voor gekozen. Het nee op de grondwet sloegen ze in de wind. Na de laatste verkiezingen werd de een na de andere belofte verbroken.
  Op Wilders stem ik ook nooit van mijn leven.
  Ik stem wel tegen deze EU. Voor mij wordt het dus gewoon SP.

 3. Natuurlijk ga ik stemmen. Ik vind het alleen jammer dat je tegenwoordig beter moet kijken waar je tegen moet stemmen ipv voor stemmen. En Wilders.. ik hoopte de eerste keer toen ik voor Europa moest stemmen dat hij zou vertrekken uit Nederland als ik op hem zou stemmen. 😉 Dat zal het helaas wel nooit worden.

  Love As Always
  di Mario

 4. Ik mopper graag op de politiek, dus ik moet dan ook stemmen !!!!!!
  Maar op wie ….na verschilende kompasstemwijzeradvies. geraadpleegd te hebben…. weet ik het helemaal niet meer…..
  Zal op het laatste moment in het hokje beslist moeten gaan worden……

 5. Van jongs af aan heb ik meegekregen dat het een groot goed is om vrij te kunnen kiezen en zo toch een heeeel klein beetje mede richting te geven aan het bestuur van gemeente, provincie, land en Europa. Voor de E.U. heb ik nog nooit echt van harte en met plezier gestemd, en dat zal ook vandaag weer niet anders zijn. Maar stemmen zal ik!
  Ik ga zo die kant maar eens op om een hokje rood te kleuren …

 6. Persoonlijk wil ik stemmen op een partij tegen vogels, en dan vooral tegen vogels die op auto’s poepen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de programma’s van de partijen niet heb bestudeerd op hun standpunten over vogels, maar het sluit voor mij wel da partijen met vreemde vogels uit, zoals wilders, christelijke vogels, socialistische en groene vogels. Het zal dus wel een kandidaat worden met een katachtige naam bij d66 of vvd.

 7. Emile heeft me gemaild met het verzoek om te gaan stemmen. Dat doe ik ook en ook op zijn partij SP. Die staat voor samenwerking in Europa, maar stelt duidelijk grenzen hoever. Ik verfoei de gedachte van de VSE, de Verenigde Staten van Europa. De EEG was voor mij al genoeg. In de eerste plaats ben ik Nederlander en géén Europeaan.

 8. Goede morgen Sjoerd, ik ga zeker stemmen, maar ik vrees dat veel mensen dat niet doen. Bovendien is het vreemd dat veel politici opeen van alles in Europa beloven te veranderen. Alleen vrees ik dat ze dat gelijk na de verkiezingen zijn vergeten zoals altijd met die beloftes.
  Maar ik denk ook dat in een parlement van 766 zetels de 26 van Nederland nu eigenlijk niet al teveel invloed zullen hebben. Maar stemmen doe ik, zeker weten.

  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 9. Het is toch raar en eigenlijk heel erg dat mensen die altijd weten wat ze moeten stemmen er nu niet uitkomen. Ik ga ook stemmen maar ben er ook niet uit wat ik nu eigenlijk moet stemmen. Is mij nog nooit overkomen dat ik ga stemmen vanwege het recht (en ik vind daardoor plicht) op stemmen maar er verder niets bij voel.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: