On a sunny day…
On a sunny day…

On a sunny day…

bVision Photography

Zit ik me op zondag in alle vroegte het laatste stuk van de achterste tuinmuur te metselen, een pokkewerk moet ik zeggen, maar oké, het was het moeilijkste stuk, onder het maaiveld en dan blokken van 23 kilo plaatsen valt niet mee, maar het ging wonderbaarlijk goed in de vroege ochtend. Ik was al een paar uur bezig en moest nog twee stenen plaatsen en had nog een beetje blokkenlijm nodig, begint het langzaam te druppelen. Geen miezerdruppeltjes, maar als knikkers zo groot (Beetje overdrijven mag wel, toch…). Toch even stug doorgezet en de blokken netjes gelijmd, begint het te donderen in de verte. Gelukkig had ik nog ergens een groot zeil liggen en dat maar snel over de muur gelegd. Zou anders zonde van het werk geweest zijn. Dat gedonder ging vervolgen gepaard met een gigantische regen en onweersbui. Men, het water stroomde hier als een beek de berg af. De tuin stond blank, maar de muur is gered en ik zat zelf lekker binnen.
Mijn dochter was inmiddels met haar vriend gearriveerd, en omdat alles toch zeiknat was, zijn we met zijn allen naar tuincentrum Daniëls, bij Herkenbosch gegaan, waar het zo te zien aanzienlijk minder te keer was gegaan. Resultaat was een volle auto, met 4 passagiers een hoop grond en wat planten richting huis. Voor de afwisseling niet voor ons, maar voor mijn dochter… (En hé, zonder te liegen, met 5.1 liter op de honderd heen en terug, en Arko aan).
Wel vreemd om te zien dat er enkele orchideeën in staan welke eens niet voor ons zelf zijn…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Zo, wat een fleurig geheel! Wat halen mensen zich toch altijd een boel werk op de hals he. En als het dan klaar is beginnen ze weer ergens anders, en maar doorgaan. Maar het wordt vast erg mooi allemaal!

 2. Dan heb je er goed aan gedaan om de muur af te dekken, met zo’n regenbui blijft de lijm denkelijk niet zitten.
  Maar het alternatief heeft veel meer fleur gegeven. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Ook hier is het vannacht even flink te keer gegaan, maar gelukkig geen schade.
  En voor nu hebben we mazzel, een zware bui is net ons voorbij gegaan.
  Maar de volgende is in aantocht volgens de radar……

 4. Mooi dat het zware werk klaar is.
  Je auto doet me zo wat denken aan dat oude liedje … “Ik heb m’n wagen volgeladen …”
  Hier in het noorden is het dit weekend tot dusver droog gebleven, of dat vandaag ook gaat lukken, is maar zeer de vraag. Voorlopig is het in elk geval goed toeven in ons tuintje.

 5. frank-103

  En hier heeft het ’s nachts een beetje gemiezerd, maar is verder droog geweest. Ben 1e pinksterdag naar Lelystad geweest, daar was het volop zomer met 26 graden. Hier thuis, dicht bij de kust, is het zonnig maar een paar graden koeler door de zeewind.

 6. Goede morgen Sjoerd, vandaag weer een zonnige ochtend hier, maar of dat zo gaat blijven?
  Voorlopig is er hier geen wolkje aan de lucht, dus laten we genieten van wat er is.
  Jouw tuin is straks een paradijselijk plekje grond om heerlijk te verblijven en je werk te bewonderen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.