Oudje – door Frank
Oudje – door Frank

Oudje – door Frank

Af en toe moet ik even een foto van een van mijn katten delen. Gisteren lag onze Jerry tussen de laptop van mijn vrouw en mijn tablet in, lekker te slapen bij zijn mensen. Mijn vrouw en ik waren samen wat aan het uitzoeken, maar hij slaapt dan gewoon door. Geluid stoort hem niet meer, want hij is stokdoof. Jerry is inmiddels (op een maand na) 19 jaar, en ouderdom komt nou eenmaal met wat gebreken. Als we een zakje eten klaar zetten en hij ligt te slapen, dan moeten we hem aanraken om te laten weten dat het zijn voedertijd is. Hij schrikt daar ook niet meer van, hoe diep hij ook slaapt, hij wordt wakker en kijkt meteen richting zijn eten, om vervolgens met een licht drafje er naar toe te gaan. Dat moet hij wel, want anders eten die twee jonkies die we hebben alles op. Jerry is verder redelijk onopgevoed, want hij plundert alles wat eetbaar is, hij heeft zelfs al ooit de kip uit de pan gepikt en meerdere keren het beleg van het brood. Vroeger kon je dan nog eens vermanend op hem roepen dat hij er af moest blijven, wat hij dan wel deed, maar tegenwoordig is het “ik hoor niks van ze, dus het zal wel mogen”. Even niet kijken en er is weer een schaaltje leeg gelikt. Met zijn gehoorverlies is ook de opvoeding verdwenen. Moraal van het verhaal is dat je met een oude kat meer beweging krijgt.

16 Comments

 1. Wel een gezellig en leuk beest! Onze kat Bibbel (bips voor intimi) plundert hier in de wijk alle etensbakjes die hij kan vinden, hoort hij zijn naam dan is hij betrapt en probeert hij het via een omweg of later nog een keer. Maar wegjagen laat hij zich niet!

 2. Annette Barendregt

  Hahaha. En ik vond die van mij al oud. Nou, met een beetje mazzel kunnen we er nog wel een tijdje van genieten. Hartstikke leuk verhaal!

 3. Ha die Frank…

  ahahaaaaa…. deze lijkt sprekend op mijn oude Mouschi…
  Ik mis haar nog steeds.
  Ze ligt in de tuin begraven en ik heb er een klein altaartje van gemaakt.
  Ik hou echt heel veel van katten.
  Prrrrt prrrrt!

  Groet van Marlou

  .

 4. De oude Daisy is alleen maar lastig hier… Als we thuis zijn vraagt ze permanent om aandacht. Gaat voor het beeldscherm zitten, of op het toetsenbord liggen, of wil op schoot. Waarschijnlijk is dat de reactie op Ollie en Kaatje waar ze in het begin niets van moest hebben en die haar nu links laten liggen.

 5. Lieve oude dibbes, die hebben toch een streepje voor nietwaar?
  Mijn Moos is inmiddels 16 en gaat ook dingen doen die hij nooit deed en eigenlijk verboden zijn, zoals op de salontafel gaan liggen. Tja daar zet ik hem dan toch maar even vanaf, al is hij dan vreselijk verontwaardigd.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.