Oogst – door Frank
Oogst – door Frank

Oogst – door Frank

In het kader van het redden van de bijen heb ik diverse hangpotten met bloemen. Mijn tuin is niet zo heel groot, ongeveer zeven bij zeven meter, en daar wordt een flink deel ingenomen met wat wij terras noemen. Daar staat de tafel en de stoelen, daar zitten we als het mooi weer is. Vandaar dat we behoudens de borders verder alles met potten doen. Bij het kopen van de potten met de eenjarigen kwam ik ook een aardbeienplant tegen. Niet met witte bloemen zoals ik van vroeger ken maar met rode. Ik heb in mijn jeugd menig kistje aardbeien geplukt, die eerst een wit bloempje waren geweest. Dat ziet best mooi uit met die rode bloempjes dacht ik nog en volgens de winkelier kun je deze aardbeien ook gewoon eten. Daarom het nuttige met het aangename verenigd, de bijtjes wat en ook wat beitjes voor ons. Ze zijn nog niet helemaal rijp, dus nog even wachten. Als ik de bloempjes tel dan hebben we van één plant zodadelijk een flink dessert. Alvast een bus slagroom mee brengen van Appie aanstaande zaterdag. Het eerste fotootje is bijna twee weken oud, de foto met de nog groene aardbei is datzelfde bloempje. Als je maar een struikje hebt dan kun je dat makkelijk volgen.15 Comments

 1. Rob

  Ooit plukte ik een zomer lang de lekkerste aardbeien.
  Nu eet ik er zelfs geen jam meer van.
  Het kleine oneetbare bosaardbeitje groeit nu tussen mijn terrastegels door.
  Leuk en aardig.
  Maar jouw foto’s nodigen uit voor het echte werk.
  Smakelijke groet,

 2. Dat is leuk, een andere kleur bloem, kende ik nog net.
  Gewon leuk om zo te tuinieren doen wij ook op de vierkante meter, onze voortuin is ongeveer gelijk aan die van jullie en achter 60 vierkante meter, maar je kunt veel doen op een beperkte ruimte.
  Gewoon leuk je eigen aardbeienjam te maken. Hans

 3. Ha die Frank,

  wat fijn, dat je aan de bijen denkt!
  Veel mensen hebben tegenwoordeig het “Stenen Tijdperk” in laten gaan in de tuin.
  Geen bloemen voor de bijen, maar stenen.
  Gelukkig zet jij potten met bijengenot!!

  Gefeliciteerd!!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: