Stroom in het kruitvat te Uitgeest

Stroom in het kruitvat te Uitgeest

Trafohuisjes bVision.nl

Het volgende Trafohuisje is het laatste wat ik van deze soort plaats, niet dat dit er geen is, maar ik wil me beperken tot de wat oudere en nieuwere gemetselde huisjes. Dat levert meestal toch wat ludieke huisjes op. De kant en klare trafo’s welke veel geplaatst zijn leveren meestal alleen graffiti op. Maar goed ook deze is geplaatst en is ontdekt door Frank103. Toch heeft dit huisje een markante plaats, naast het buskruitmagazijn, een historisch monument.

Trafohuisjes bVision.nl

Frank103 schreef hierover het volgende:
Hoi Sjoerd,
dit lelijke huisje staat bij Busch en Dam, gezien vanaf de spoorlijn Krommenie-Uitgeest ga je langs Fort aan den Ham richting Heemskerk. Al vrij snel kom je bij een T splitsing waarbij de weg naar rechts ook Busch en Dam heet, deze loopt ook verder naar de spoorlijn. Bij de kruising staat dit huisje, naast een buskruitmagazijn van de stelling van Amsterdam.
(Buskruitmagazijn bij de Dam)

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

 1. Dat is zeker geen schoonheid, dit prefab huisje.
  De locatie kom me bekend voor, we fietsten daar altijd langs als we naar het strand van Heemskerk gingen met onze ouders vanuit Krommenie. Hans

 2. Rob

  Mijn stroomverbruik zal even iets oplopen.
  Ik ben aan het verhuizen van punt.nl naar wordpress.com.

  Zal dat kans geven op oververhitting in de dicht bijzijnde trafo?
  Ik denk het niet.
  250 oude blogs en het eerste nieuwe blog heb ik geplaatst.

  Even zal ik dubbel plaatsen, maar robalberts.wordpress.com is het nieuwe adres.

  Uitnodigende groet,

 3. In een vorige aflevering over Krommeniedijk gaf ik al aan dat deze blikken kasten ook niet mijn voorkeur hebben. Ze zijn overigens redelijk op leeftijd (vermoed 60’er jaren), maar er zijn er gewoon teveel van in Noord-Holland. Zeker 200 en misschien wel 1000. Laatst zag ik er 3 aan 1 dorpsstraat ergens tussen Hoorn en Enkhuizen.

  Dat terwijl Uitgeest 2 fraaie stenen huisjes op leeftijd heeft. Een grotere uit de 30’er jaren met van die haan- en hondtegeltjes en deels een stenen muurtje met poort er omheen en in het zuiden nog 1 met zo’n fraai provinciewapen. Die zijn unieker en waarschijnlijk van rond WO-II. http://goo.gl/maps/7OTaK

 4. ria

  Ik vind de stenen huisjes ook leuker. Maar door de plaats is deze ook wel weer apart natuurlijk. Ik ga een rondje doen. Kijken of ik er ook weer eentje tegen kom die ik nog niet gezien heb 😉

 5. Goede morgen Sjoerd, tja het is inderdaad geen mooi huisje, maar tegenwoordig moet alles natuurlijk alleen maar functioneel zijn.
  Ik wens je een fijne zondag toe, hier is het weer een stralende dag, ik ga er lekker van genieten.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: