Projecten in Heer (1), Soudantstraat

Projecten in Heer (1), Soudantstraat

Trafohuisjes bVision.nl

Twee kunstenaressen gaan het helemaal maken, Esther Janssen en Wendy Bij de Ley. Zij versieren Elektriciteitshuisjes en -kasten in Heer (bij Maastricht) om tot ware kunstwerken. Twee trafohuisjes zijn al klaar, waaronder deze trafo-“kast”. Het initiatief komt vanuit vanuit het buurtplatform Groot Heer. Het is de bedoeling dat op deze wijze dertien gebouwtjes worden getransformeerd tot Kunstwerk

Trafohuisjes bVision.nl

Heer is een plaats bij Maastricht en stond vooral bekend om zijn Molukse gemeenschap. Na al die jaren is deze gemeenschap toch deel uit gaan maken van een stuk Nederlands erfgoed en zijn deze mensen opgenomen in het grote geheel. De trafohuisjes in het algemeen, zeker de wat later geplaatste saaie gevallen, zijn vaak beklad met graffiti of storende opmerkingen. Op deze wijze probeert men de gebouwtjes te beschermen. Bij de betonnen kast hier valt op dat deze stamt uit de PLEM tijd en heeft niemand er ooit EPZ of Essent of nu Enexis van te maken. En wie ben ik om dit dan niet te plaatsen. Dit snijdt hout, of niet… Overigens staat in dezelfde straat nog een kast, nog niet versierd.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

 1. Annette Barendregt

  Hartstikke mooi! Die betonnen grindtegelmuurtjes vind ik zo lelijk! En ik ben dus niet de enige. Waarom zouden ze destijds dat materiaal gebruikt hebben? Zal wel weer een centenkwestie zijn. En ze zijn niet kapot te krijgen natuurlijk. Maar dit is stukken beter!

 2. Op zichzelf een goed idee, ziet er nu verzorgder uit dan vol met geklodder.
  Graffiti vind ik niet altijd geklodder namelijk.
  subtiel het sterretje aan het draadje.
  Wel een goeie waarom zijn de ouder bordjes niet vervangen? Hans

 3. In de straat die je ziet achter de tweede foto heb ik eind zeventiger jaren van de vorige eeuw gewoond op nummer 4. Op de derde foto zie je een meubelwinkel, daar kocht ik mijn eerste meubels destijds. Maar toen er wat fout was met het bankstel, was de service nul. Ik heb er nooit meer iets gekocht en nu meer dan 30 jaar later maak ik nog negatieve reclame voor ze.

 4. Goede morgen Sjoerd, van mij mogen ze alle saaie grijze bekladde kastjes zo leuk beschilderen, dat is toch een veel leuker zicht?
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: