Code geel

Code geel

Een code geel voor het weer betekende niet veel werk in Gardenia in het weekend. Zaterdag was helemaal niks, maar gisteren tegen de avond werd het toch een beetje droger en heb ik me toch nog kunnen bewegen om een paar uur de tuin in te duiken. Het lijkt gewoon niet op te schieten, maar als je een paar uur bezig bent om een boomstronk uit te graven, waar vervolgens weer een stuk muur moet komen, ben je zo door de uren heen. We hadden voor de zekerheid gisteren een extra regenton aangeschaft want met een hoop nieuwe planten heb je ook meer water nodig. En die was toch al nodig om straks het water van het tuinhuisje op te vangen. Maar goed, soms zou ik willen dat ik niet in een helling zou wonen en een mooie vlakke tuin zou hebben. Dan was ik waarschijnlijk al klaar geweest. Aan de andere kant begin ik er plezier in te krijgen om in mijn vrije tijd lekker bezig te zijn met lichamelijk zwaar werk. Dat heb ik al jaren niet meer gedaan en dat doet me goed. De foto van vandaag heeft er niets mee te maken, maar schoot ik vandaag met mijn iPhone toen we de regenton gingen halen, u ziet, toen was het nog aardig slecht weer.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Boomstronken uitgraven is een zware vervelende klus, zeker als je elke keer op de wortels stoot.
  De planten zijn je dankbaar met de extra regenton.
  Tuinieren is een erg gezonde hobby en er zijn meer mensen met een vlakke tuin dan een tuin op een helling, maakt het ook weer speciaal. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Rob

  Druppelsgewijs, wolkje na wolkje blijft het weer wisselvallig.

  Toch is mijn tuin vooral droog en warm.

  Met een echte onweersbui met flink veel regen knapt alles lekker op.
  Nu vind ik het vooral druilerig ……

  Vriendelijke groet,

 3. Raar eigenlijk: het is juist op vakantie dat wij heerlijk kunnen uitrusten door zwaar lichamelijk werk te doen. Thuis tijdens het werk lijkt het optillen van een potje Typ-ex al te veel moeite maar bij onze vakantiehuisjes vallen wij doodleuk boomstronken aan en zijn wij makkelijk een uur bezig met hout hakken voor de pizza oven, die avond. En als wij thuis komen zijn wij weer blij dat wij gewoon de pizzalijn kunnen bellen…lekker makkelijk! 😉

 4. Mmmmm, blijkbaar wonen wij op een berg of zo, want hier heb ik al dagen weinig tot niets van regen mogen vernemen. De af en toe bui of druppel kun je niet eens meerekenen en ik moet gewoon sproeien in de tuin.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Ik weet niet of het kwam door al het Gardeniawerk bij je, maar ook ik ben aktief geweest in de (voor)tuin, dit weekend.
  Heg(getje) gesnoeid, een een boom/struik verwijderd.
  Moet niet gekker worden in mijn vrije weekend.

 6. Ha die Sjoerd,

  ik begin zo langzamerhand wel heeeeel nieuwsgierig naar je tuin te worden.
  Kan er niet een klein tipje van de sluier opgelicht worden??

  Sterkte!
  En goed… dat lichamelijke werk…

  Groet van Marlou

  .

 7. Goede morgen Sjoerd, hier is het een droog weekend geweest, alleen van vrijdag op zaterdag nacht heeft het wat geregend, zaterdag overdag warm en droog, zondag veel zon gezien en ook geen regen. Al zou de tuin hier het heel goed kunnen gebruiken.
  Leuk dat je zo’n plezier in het tuinwerk hebt, je zult alles wel op zien knappen en als het klaar is kun je gaan genieten.

  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: