Senior

Senior

Op de foto onze Kaat in haar favoriete houding, hoog en droog op de boekenkast…
Maar daar gaat het vandaag niet om. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als broekje bij de huidige baas begon, nu zo’n 39 jaar geleden. Ik zou gaan werken bij de IAZI, de Integrale Afvalwater Zuiverings Installatie. Prima job, goed verdienen, maar helaas in continudienst. Dag, middag en nachtdiensten. Ik heb vandaar uit diverse functies bekleed binnen het bedrijf en uiteindelijk eind negentiger jaren ben ik in de ICT terecht gekomen. Ze hadden niemand anders die de job kon klaren. Daar leerde ik ook mijn huidige baas kennen, en die maakt vandaag de laatste werkdag, om te gaan genieten van zijn prepensioen. Dat gun ik hem van harte, maar dat houdt tevens in dat ik na vandaag de senior, ofwel het oudje van de afdeling ben. Er werd me al gevraagd om te trakteren op vlaai. Maar helaas, hij kan een schop onder zijn kont krijgen. Het rare is dat ik me, ondanks mijn leeftijd, echt niet zo oud voel, en ook nog volledig mee draai in dat toch wel enerverende ICT wereldje. Alleen ook ik ontkom daar niet aan en begin te lijden aan PHPD, oftewel Pijntje Hier Pijntje Daar, haha, ook lijd ik aan HIV, in het Kerkraads “Han Ich Verjessen”. Ik ben ook nog selectief doof, ik hoor alleen nog wat ik wil horen. Als u nu leest wat u wil lezen, is het compleet…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Rob

  Met de door jou beschreven PHPD en HIV moet het toch mogelijk zijn om het pensioen te halen. En met dat pensioen moet het mogelijk zijn om zonder al te veel problemen heel lang een genietende en tevreden PHPD-er en HIV-er te zijn.

  Ik heb in ieder geval deze blogpost met plezier gelezen.

  Vrolijke groet,

 2. Annette Barendregt

  Hahaha. Wat een leuk stukje! Gelukkig dat je uit de continu bent, want dat is eigenlijk onmenselijk. Hier werkt zo’n beetje iedereen erin met al die industrie, maar het is een noodzakelijk kwaad. Ik heb het 3 dagen volgehouden bij European Container Terminal, maar toen was ik al 45+ en had het nog nooit gedaan. Gevalletje Randstad, zal ik maar zeggen. Nee, dan liever de oudste ICT-er! Die jonkies kunnen nog wat van je leren!!

 3. Kaat past qua kleurstelling erg mooi bij het interieur.
  Ja, dan willen ze wel dat je senior bent, om te trakteren.
  Je kunt nu wel een beroep op je senior zijn doen, je hebt een goede voor selectie gemaakt. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Je bent zo jong als je je voelt. Ik kan nog goed meekomen met jongere maten van me. Wees maar blij dat je nog kan werken. En pre pensioen is er wel een beetje uit aant raken.

 5. ha die Sjoerd, hahahaaa… volgens mij ben jij gewoon een stoorsenioor!
  Met je PHPD en je HIV en je slectieve doofheid…
  je bent me er eentje!
  Hou vol!!

  groetjes van Marlou

  .

 6. Goede morgen Sjoerd, wat ligt Kaat daar mooi, ze kleurt prima tegen die achtergrond. Zou ze dat expres zo uitzoeken?
  Ja, ik ben officieel per 1 juli niet meer in dienst bij mijn werkgever, hier heb ik bijna 40 jaar erop zitten en daarvoor nog een aantal jaren bij andere bibliotheken gewerkt ( Amsterdam en Zaandam) dus ik heb mijn jaren er wel opzitten, door allerlei bezuinigingen en daardoor veranderingen, ben ik er niet zo rouwig om , ik vind het wel best zo.
  Maar het werk heb ik altijd met plezier gedaan , dus het is wel een verandering in je leven.
  Maar geniet nog gewoon verder en laat je niet als oude man wegzetten, want dat ben je nog lang niet.
  Fijne vrijdag gewenst.

 7. En dan ben jij hierna aan de beurt om het werkveld te mogen verlaten als je het rijtje verder afgaat.
  Dat moet toch ook wel een fijn idee zijn.
  En na zoveel dienstjaren ook wel verdiend..!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: