De blokkendoos in Gardenia
De blokkendoos in Gardenia

De blokkendoos in Gardenia

bVision Photography

De borders is de tuin worden van een soort betonblokken gemaakt. 25 kilo zwaar en met een afmeting van 25cm x 50cm en 20cm hoog. Op de meeste plaatsen 60 cm hoog. De bovenste bakken worden allemaal met verschillende planten gevult, zoals hieronder ook met tuinkruiden zoals de kruipende rozemarijn. Er staan ook twee bakken met verschillende soorten tijm.

bVision Photography

Zo kijgen we een diversiteit aan planten die in principe makkelijk te onderhouden zijn door een toch beperkte ruimte in zo’n bak. We proberen wel om de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen. Achter de bakken wordt de grond opgevuld met tientallen pollen lavendel en in verschillende soorten. Maar, alles moet erin groeien. En ik schat dat dat ongeveer een jaar of twee duurt.

bVision Photography

Het achtergedeelte van de tuin is ook een cm of 60 hoger dan de tuin en daar staat haaks een muur waarin een taxus heg staat en waarachter een terras van ca 15 m2 wordt aangelegd. De tuinmuur wordt straks in totaal ongeveer 17,5 meter lang. 30 bakken met verschillende planten en de rest de taxusheg.

bVision Photography

De voorzijde van de tuin wordt een beetje afgeschermd door drie grote tuindividers zoals er ene op de onderste foto te zien is. Gemaakt van steigerplanken en in lavendelkleur geschilderd.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Rob

  Mijn tuin is er meer en meer een wildernis voor de dieren.
  Maar als ik mijn hagen snoei vraag ik mij toch of of ik daar geen andere oplossing voor moet bedenken.
  Nu is het nog een kleine klus, maar ouder wordend wordt die kleine klus misschien wel te zwaar.

  Jullie tuin ziet er in ieder geval mooi uit.

  Vriendelijke groet,

 2. Heeee, toevallig. Ik was vandaag naar iets dergelijks op zoek, betonnen elementen voor planten. Ik kan ze nergens krijgen, zal waarschijnlijk bij een of andere betonboer moeten zijn. Waar heb jij ze vandaan?

 3. zo wordt je harde werken beloond , ziet er prachtig uit en wordt nog mooier met de jaren.

  Dat festival waar onze zoon was had plaats in Dessel, hij was daar van donderdag middag tot maandag middag

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.