Staatsmijn Emma
Staatsmijn Emma

Staatsmijn Emma

De onderstaande foto trof ik aan in mijn digitaal archief en ik heb geen flauw idee waar ik deze vandaan heb. Is ook niet echt interessant want op deze wijze gaat hij in ieder geval de digitale snelweg op. De foto is van de toen nog in bedrijf zijnde grote schacht van de staatsmijn Emma, aan de Akerstraat te Hoensbroek. Dat is ongeveer 200 meter van mijn huis vandaan. De schachten, mijngebouwen, centrales en alles wat er stond is reeds jaren verleden tijd. Maar af en toe laat ik nog eens een stukje nostalgie zien hier. Straks gaan we weer het weekend in, met de voorspelde tropische temperaturen van vandaag een goed begin…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Het is wel goed om eens terug te kijken, de mijnbouw heeft voor veel welvaart gezorgd.
    Je hebt er toch een deel van je werkzame leven doorgebracht. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio” Hans

  2. Mooie zwart wit foto!

    Ik had afgelopen zaterdag de ronde van math salden zullen fietsen, die komt oa bij jou in de buurt langs, maar gezien de weersverwachting ben ik thuis gebleven. Ook dit weekend wordt het weinig fietsen als ik de voorspellingen zo zie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.