Studeren
Studeren

Studeren

Soms vergt studeren iets meer tijd dan gepland en komt het plaatsen van een dagelijks logje in het gedrang. De cursus is toch wat ingewikkelder dan gedacht, dat moet ook wel, anders was het geen HBO niveau. Vandaar dat we vandaag erg kort door de bocht gaan met maar een paar regeltjes. Overigens als u zich afvraagt met welke editor ik werk is dat heel eenvoudig, de beste… Gratis voor zowel Apple als Windowsfanaten. Aptana Studio niet echt bekend maar echt voor mensen die veel schrijven in diverse talen. Voor HTML5, CSS3, JavaScript, Ruby, Rails, PHP, Python en veel meer. Als je er eenmaal aan gewend ben wil je niets anders meer. HTML-Kit en Notepad++ zijn van mijn PC verdwenen. Typen is bijna niet meer nodig… Als je in HTML een stylesheet hebt gelinkt, kijkt Aptana voor je in de CSS. twee letters zijn dan voldoende om een Class of ID op te halen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Een redelijk herkenbaar berichtje. Zelf heb ik op dit gebied alleen met HTML/CSS en Java gerommeld als hobby en dat lukte zonder cursus prima. Alleen heb ik het niet echt nodig. WordPress.com laat het overigens niet toe en m’n fröbelwerkjes die ik eerder bij Typepad van Webmonlog had gemaakt heb ik bij Blogspot gezet. Daar kan het wel. http://ximaar.blogspot.nl/2013/04/kdecimale-klok.html

  Op m’n werk heb ik het nooit nodig gehad. Daar heb ik wel Pascal en Delphi gebruikt. Voor de rest allemaal merkafhankelijke machinetalen die ik na gebruik weer mocht vergeten omdat bij elk project iets anders werd gebruikt. Voor gebruik was een cursus vaak nog niet beschikbaar en na gebruik had ik er weinig meer aan. Preventief heb ik alleen een eenvoudige cursus C++ gedaan en dat was vesrpilde tijd aangezien ik het nooit heb gebruikt.

  Door mijn situatie en kijk op het leven was en ben ik nog altijd een vreselijke autodidact. Nadeel is dat ik op dit gebied vrijwel geen papieren heb en mijn baas daar op betaalde. Ik bleef dus lekker goedkoop voor ze. Overigens betaalden ze niet voor zoiets als Java of Html maar meer voor de uitgebreidere PBNA-achtigen.

  Laatst zag ik hier LOI voorbij komen, daar werd destijds ook erg lacherig over gedaan. Het werd bekeken als een soort Aldi onder de opleidingsintellingen en daar hoefde ik bij mijn baas niet mee aan te komen. Mogelijk is dat tegenwoordig anders.

 2. Tuurlijk Sjoerd, ik begrijp er helemaal niets van. Maar dat vind je vast niet erg deze keer. Ik heb liever dat jij het begrijpt, want jij hebt het nodig in je werk.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Goede morgen Sjoerd. Voor mij is het een logje waar ik geen jota van snap. Sommige kreten heb ik wel eens gehoord, zoals Java en HTML, maar wat het allemaal inhoudt. . . gooi het maar in mijn pet en als ik er ooit tijd voor vind, kan ik het wel eens uitzoeken 🙂
  Ik vind het razend knap van je dat je daar allemaal verstand van hebt.
  Nu ik ga maar een bak koffie zetten en de krant lezen om de dag te beginnen.
  Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.