Een huisje in Spaubeek
Een huisje in Spaubeek

Een huisje in Spaubeek

bVision Photography

Dit vreemde huis treffen we aan in de dorpsstraat 94 in Spaubeek. Ik rij daar al jaren doorheen met mijn steeds wisselende bolides, maar het is er moeilijk om te stoppen door het gebrek aan een parkeerstrook daar. Ik dacht eigenlijk dat het een soort mooie brievenbus was.

bVision Photography

Gisteren ben ik er uiteindelijk toch eens gestopt om eens te kijken wat het echt was. Het blijkt een waar miniatuurhuisje te zijn, wat staat op twee sokkels. Het is mooi gedaan en gezien het jaartal op het huisje mag het wel eens worden bijgewerkt. Wellicht dat we daar een paar kleine (rené)smurfjes voor in kunnen zetten. Heel vroeger was er volgens mij een speelgoed waarmee je zoiets kon bouwen. Mijn buurjongen had dat destijds, maar ik heb het nergens terug kunnen vinden.

bVision Photography

Update:
Toch nog wat gevonden op het wereldwijde web. Teifoc heet het spul. Niet dat wat ik zocht, dat heette volgens mij gewoon Bricks, maar dat kan ik nergens vinden. Ik zie net dat het bij de buren, Duitsland, wordt gemaakt. Bauen und spielen mit echten ziegelsteinen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Het is niet een verkleining van de huidige woning, die heeft immers een gebroken kap. Mogelijk was het de oude woning die er stond. Die steentjes ken ik wel uit de jaren 60 van bij een vriendje. Alleen waren die steentjes in mijn beleving veel kleiner. Misschien nog minder dan de helft van deze. Het is mogelijk dat de maker zelf metselaar was en ook zijn eigen steentjes heeft vervaardigd. Zou je eigenlijk eens moeten vrageb. Ik doe dat wel eens als ik langswandel en zo iemand in de tuin zie werken en dan vinden ze zo’n vraag erg leuk.

    Hier in de buurt is er een die zijn huidige huis in miniatuur in de tuin heeft staan. Hij staat niet op de Streetview-foto die daar van 2008 is. Zal nog eens kijken in m’n hoop ongesorteerde foto’s en anders maak ik eerdaags even een verse, zo ver is het niet.

  2. Van zo’n huisje kun je alles denken. Inderdaad een ideetje voor vogeltjes hoewel het dan wel wat hoger op de pilaar had gemoeten ( en misschien iets meer beschut ).

    Gisteren heb ik een insectenhotel gekregen, een stuk boomstam met gaten er in ( pff , hoe origineel, ja hoe verzinnen ze het )Met een weiland als achtertuin komen mijn insecten, egels en vogels niets tekort dus gebruik ik dat stuk stam nu als apport- stok voor de hond. Kijk, dat doe je niet zo gauw met een ‘vogel-hotel ‘. Of brievenbus.

  3. Ik heb dat ooit gehad, bricks! Maar die steentjes moest je met een soort houtlijm en kartonnen stroken (voegwerk) vastplakken, dat kon niet buiten neergezet worden! Maar leuk was het wel! Dit huisje op de foto ziet er een stuk degelijker uit, en als de smurfjes het ook weer voorzien van een fris laagje verf kan het weer jaren mee!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.