Así es la vida
Así es la vida

Así es la vida

Had ik toch tot voor enkele weken terug een mooie collectie orchideeën, nu zijn ze weg aan de voorzijde van het huis, allemaal. En dat waarschijnlijk door een ziekte op een van de nieuwere planten denk ik. Ik kan alleen niet achterhalen wat het is, geen luis of dopluis, ze zijn op tijd van twee weken allemaal verpieterd. Zo’n twintigtal orchideeën staan nu te wachten op vernietiging ergens in de tuin. De Orchideeën aan de achterzijde mankeren niets en aan de voorzijde is alles weg. Dat stemt me een beetje triest al die kale plekken. Na zoveel goede jaren gaat het toch een keer fout. Er waren planten bij die al jaren in huis stonden en ons trouw beloonde met nieuwe bloemen, maar helaas, dit zien we niet meer…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

11 Comments

 1. Ellendig is dat hè, als je planten zo iets krijgen. Ik heb dat met mijn tomaten in de moestuin. Die kregen de aardappelziekte. Opgekweekt en vertroeteld en als ze allemaal volhangen met tomaatjes gaat het mis. Dat is echt balen. Kijk wel uit dat die zieke orchideeën niet de gezonde besmetten.

 2. Hai Sjoerd,

  dat is nou nog eens jammer…
  Ik weet hoe trots je altijd was op je eigenste “orchideeën-kwekerijtje”
  Ik hoop, dat je er achter komt waardoor het gekomen is en dat je weer een mooie rij orchideeën kunt kweken…

  groet!
  Marlou

  .

 3. Goede morgen Sjoerd, wat jammer dat je planten opeens allemaal verdorren. Gek ook, ik heb geen verstand van orchideeën dus ik kan er ook geen oorzaak voor geven. Hopelijk blijven de orchideeën aan de achterkant wel goed.

  Ik wens je voor vandaag een heel fijne vrijdag toe

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.