Vertikaal Tuinieren
Vertikaal Tuinieren

Vertikaal Tuinieren

bVision Photography

Als je zelden of nooit op dezelde weg naar huis gaat kom je wel eens op plaatsen waar je zaken ziet die je normaal niet gezien zou hebben. De afgelopen week reed ik een keer achter langs het station van Heerlen langs omdat ik wat te vroeg was om mijn vrouw te halen, toen ik opkeek en het op de foto’s staande pand zag. De ultime poging om vertikaal te tuinieren. Die heeft lef, want voor hetzelfde geld zegt de gemeente afbreken die handel. Op het pand staat Schoon GMS. Het blijkt een stichting te zijn die het volgende doet:
Stichting Schoon GMS biedt begeleiding (begeleiding groep en begeleiding individueel) aan ca. 55 cliënten met een verslavingsproblematiek, afkomstig uit de regio Parkstad. We werken vanuit drie locaties gelegen aan de Spoorsingel 4-14 in Heerlen, die beschikbaar worden gesteld door de gemeente Heerlen.
Ze werken o.a. met deze mensen aan een schoon Heerlen, onderhouden begraafplaatsen o.a. ook in Hoensbroek, ruimen zwerfvuil op en ga zo maar door. Ze maken ook voor anderen vertikale tuinen… Eigenlijk is het een grote reclame waar ze voor staan. Wat mij betreft ga zo door.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Hai Sjoerd,

  ja… de vertikale tuin… dat heb ik al eens eerder gezien.
  Ik vind het heel mooi om te zien, maar… ik vraag me wel af of de muren daardoor niet nat blijven???

  Groet!
  Marlou

  .

 2. Waarom zou de gemeente zich hiermee bemoeien? Ik kan me wel voorstellen dat je moet durven omdat het hele project ook kan mislukken, en dan zit je met een hoop kosten en een vieze gevel. Maar het gaat gelukkig helemaal goed. Ben benieuwd hoe lang die gevel al begroeid is, en hoeveel onderhoud eraan gedaan moet worden.

 3. Goede morgen Sjoerd, dat is inderdaad een hele tuin aan de gevel. Zouden ze die nu sproeien of zou er een systeem van water tussendoor lopen? Geen idee, het ziet er wel mooi groen uit.
  Wel denk ik dat het daar een paradijs voor spinnen en andere insecten zal zijn.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.