Skoda
Skoda

Skoda

bVision Photography

Deze aftandse Skoda 130 GLS stond deze week geparkeerd bij de vestiging van Intratuin in Geleen Vier verschillende wieldoppen, andere dan de orginele deuren, andere motorkap, oftewel een samengestelde auto. Daar is niets mis mee uiteraard, al hoop ik deze nog eens als gerestaureerde Skoda tegen te komen.

bVision Photography

Het model werd getekend door Bertone, in 1976, niet een van mijn favoriete ontwerpers, hij was me te vierkant en te hoekig. En dat zie je ook in dit model van Skoda terug. Iets beter geslaagd was de 130 Rapid Coupe. Het model op de foto werd gemaakt in 1987 en heeft een vier cilinder 1287 cc motor. Met de inmiddels ook uit de DAF bekende De Dion achteras.

bVision Photography

Daarmee was de wagen eigenlijk volwassen geworden. En als je je aan de voorgeschreven beurten hield een zeer betrouwbare partner. Helaas was het merk net als Lada uit de gratie geraakt en werden de beurten meestal bij louche garages en bij beunen uitgevoerd. Gelukkig is volkswagen middels eigenaar geworden en worden er degelijke wagens geproduceerd.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Maar als je er in reed dan was het net alsof je in een draaiende koffiemolen zat, geluidsisolatie daar deden ze toen niet aan bij Skoda. Tegenwoordig zijn het hele mooie luxe auto’s. En volgens mij net zo degelijk en betrouwbaar als een Volkswagen.

  2. Goede morgen Sjoerd, mijn vroegere schoonzoon had ook zo’n skoda , maar hij was er apetrots op, dat ding werd bijna kaal gepoetst. Later heeft hij weer andere merken gehad, maar die rode skoda , zal ik niet snel vergeten.
    Het merk is er door VW op vooruit gegaan, dat is zeker een feit.
    Ik wens je een heerlijk weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.