“zate” spanning in Thull

“zate” spanning in Thull

Trafohuisjes bVision.nl

Als je van Vaesrade naar Nuth rijdt kom je aan de linkerzijde het natuurgebied Kathagen tegen en aan de rechterzijde vindt je de weg naar Thull. En vlak na de afslag aan de linkerkant staat dit trafohuisje, op de oprit van de familie Meens, een soort privé trafo huisje. Niet zo gek eigenlijk, want als je het dorpje Thull al slingerend bent doorgereden kom je aan de brouwerij van de familie Meens.

Trafohuisjes bVision.nl

En in die “Meens” brouwerij maken ze het lekkerste bier van Zuid-Limburg, Alfa bier. Brand’s telt hier niet mee, want dat is gewoon Heineken.
Sinds 1870 brouwt de familie Meens, inmiddels de 4e generatie, op ambachtelijke en duurzame wijze haar Alfa Bieren. De kleine en volledig onafhankelijke brouwerij, verscholen tussen de groene heuvels van het Zuid-Limburgse Thull, koestert haar brouwtraditie en receptuur, waarbij gebruik gemaakt wordt van uitsluitend natuurzuivere ingrediënten zoals aromahop, gerstemout en 100% bronwater uit de eigen Alfa Bron. (overgenomen van alfabier.nl)
Ik zou hier nog veel meer over kunnen vertellen, maar het gaat eigenlijk om dat trafohuisje…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

  1. en zo blijven de huisjes komen.

    Nog iets , we waren namiddag in Maastricht en wat zag ik : die kerk boekenwinkel is weer terug open, gelukkig maar. Een tijdje geleden vertelde je dat ze gesloten was. Maar goed dat ze op die beslissing zijn terug gekomen

  2. Nee Alfa bier is naar mijn smaak veel te zoet, anders dan het Griekse Alpha bier, wat ik juist weer heel lekker vind. Wat Limburgs bier betreft, ook al is Heineken de eigenaar, het wordt toch hier in Limburg gemaakt, gaat er voor mij niets boven een lekkere Urtyp of te wel een ijskoude “Brand’s Up”.

  3. In 2007 ben ik langs de Thuller Alphabrouwerij naar Nuth gefietst en ben toen dus ook langs dit object gekomen. Maar toen had ik er nog geen oog voor. Daarbij vond ik de glazen ‘rookkoepel’ naast de brouwerij opvallender. Die heb ik ook niet gefotografeerd, omdat er mensen in stonden. Had ik natuurlijk wel moeten doen.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: