Limburg – Lemiers

Limburg – Lemiers

bVision Photography

Gisteren waren we even in Lemiers, voor zaken, en verder niet relevant. Lemiers is een klein kerkdorpje in de gemeente Vaals, in het zuiden van Limburg. Een klein gedeelte van Lemiers ligt in Duitsland en behoort tot de stad Aken. De grens in Lemiers tussen Duitsland en Nederland is de Selzerbeek (Senserbach).

bVision Photography

Maar het bovenstaande realiseerde ik me niet toen ik de foto’s nam van deze mooie Catharina en Lucia kerk in Lemiers. Een heel mooie kerk in het centrum van dit dorp. Maar dat het dorp ook nog een kasteel en een mooie zeer oude kapel heeft las ik pas later, maar dat is een mooie gelegenheid om nog eens terug te gaan.

bVision Photography

De kerk is een kruiskerk met een driebeukig basilicaal schip, dwarspand en koor. Aan de westzijde bevinden zich de tweelingtorens in het dubbeltorenfront met ieder een achtkantige spits tussen vier topgevels. Het schip heeft vier traveeën, waarbij de torens zich in de westelijke travee bevinden. Het koor heeft één travee en een lagere vijfzijdige koorsluiting.(info Wikipedia)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: