Limburg – Holset
Limburg – Holset

Limburg – Holset

bVision Photography

Holset is een een klein dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Vaals. Veel meer dan een kerk op een heuvel is het niet. Maar aan de andere kant is het wel een heel typisch Limburgs dorpje en zeker een bezoekje waar als u eens in de buurt bent.

bVision Photography

Naast het mooie kerkje met daaraan vast het parochiehuis, vindt je er een aantal uitbaterijen een heiligenmuur, de Lambertusbron, een aantal mooie boerderijen en dat allemaal in zo’n klein Limburgs dorpje. Nou ja, de foto’s zeggen toch voldoende, of niet.

bVision Photography

Het is een wonder dat daar mensen wonen en werken. Alhoewel, er zijn slechtere plaatsen op deze wereld om te wonen. De dorpsbewoners zullen het wel niet met mij eens zijn, hun goed recht uiteraard. Het is tenslotte een van de mooiste dorpjes in Zuid-Limburg. En we zijn chauvinistisch, we hebben een zuid, midden en noord in Limburg, maar alleen het zuidelijkste stukske is het mooiste van de hele wereld.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

 1. Zelf verhuist van een stad naar zo’n dorpje waar de tijd, de tijd in halve snelheid heeft weggetikt.
  Helaas is de moderne tijd er niet aan voorbij gegaan en zijn er bouwprojecten geweest, wat het dorp niet ten goede is gekomen.
  Wanneer ik in de buurt ben ga ik zeker kijken in Holset.

 2. Goede morgen Sjoerd, het lijkt me wel een lief dorp daar en erg fotogeniek.
  Alleen zullen er weinig voorzieningen zijn denk ik.
  Mijn dorp heeft het geluk dat er in de zomer veel, heel veel toeristen komen, want anders was er hier ook geen supermarkt, fietsenboer, bakker, tig restaurantjes, fritestent enz.
  Want voor 1100 inwoners zou dat ook niet lonen vrees ik.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.