Hoeve Kelmont
Hoeve Kelmont

Hoeve Kelmont

bVision Photography

Day of MonthWie sjoen ós Limburg is (3)

Maar vooreerst even over het raadplaatje van gisteren. Buiten dat iedereen meteen zag dat het een drone was, merkte een enkeling ook op dat het een eigen ontwerp was. Het toestel is helemaal gebouwd met een 3D printer. Maar nu even over naar deze hoeve die in de achtertuin van Rob Hamilton staat, een trouwe bezoeker van mijn blog. De Kelmonder Hoeve, of eigenlijk beter, Hoeve Kelmont…

bVision Photography

Hoeve Kelmont in Beek
Bouwjaar: 1618 (gevelsteen)
Beschrijving van Hoeve Kelmont
Hoeve Kelmont opgetrokken om een binnenplaats uit baksteen met banden van mergel en tussendorpelkozijnen van Naamse steen. Lage poortvleugel, waarvan de hogere ingangspartij een door schoudergevels afgesloten zadeldak heeft. Ankers en gevelsteen a 1618. Windvaan. In de schuur bevindt zich een windvaan met 1616. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Frank-103

  Eigenlijk is zo’n hoeve een klein kasteel, uit de tijd dat dikke muren niet meer hielpen tegen kanonnen. Zoiets hebben we hier niet, daarvoor moet ik op vakantie naar Limburg!

 2. Dit is duidelijk een hoeve in Limburg, de bouw, de poort is gewoon schitterend. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Goede morgen Sjoerd, mooi die hoeve en ook zo goed bewaard. Het was wel een goed versterkt huis neem ik aan. En die bouw rond een binnenplaats dat zie je hier zelden bij boerderijen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 4. Mooie hoeve inderdaad, maar ja we hebben ook zoveel moois he in Nederland. We rijden er helaas vaak te snel voorbij. Die Drone van gisteren, ik zie wel eens (te) goedkope aanbiedingen, maar durf het niet aan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.