Hallo Jumbo

Hallo Jumbo

Een eenzame ballon wordt meegenomen door de toch wel felle wind,
Ontrukt aan een kinderhand.
Een jongetje of meisje achterlatend met een traan.
Het werd toch beschouwd als een cadeau.
Van de Jumbo weliswaar, maar zo mooi geel.
De ballon vloog de trappen op bij het Mosae Forum, richting Maas.
Uiteindelijk eindigend als plastic soup in de oceaan.
Hallo Jumbo, waar zijn we nou helemaal mee bezig….

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Ballonnen kunnen natuurlijk helemaal niet meer in 2014, net zomin als plastic tassen, plastic verpakkingen, plastic bekers, plastic bumpers op een auto, plastic onderdelen in een vliegtuig, het moest allemaal verboden worden! Mensen ademen trouwens ook allemaal gassen uit, wellicht moeten we die ook maar verbieden!

 2. Dat is voor kinderen altijd groot verdriet, het blijft iets moois.
  toen hier de Jumbo werd geopend lag de wijk ook vol, met ballonen die de Jumbo zelf opgehangen, goed bedoeld, maar net voor het milieu. Hans

  ot, altijd leuk Kuifje 🙂

 3. Met ballonnen heb ik eerlijk gezegd minder problemen dan met plastic tasjes. Ik ga eigenlijk nooit de deur uit zonder dat ik mijn katoenen tasje bij heb, als iedereen dat zou doen, dan scheelt dat heel wat plastic afval.
  Maar je foto is mooi, dat dan weer wel. 🙂

 4. Je hoeft ze ook niet te accepteren. Net als tasjes. Merk gewoon als mensen er voor moeten betalen dat ze ze meestal niet hoeven maar als ze gratis zijn, dan vragen ze er zelfs nog om.

  Love as Always
  Di Mario

 5. Goede morgen Sjoerd. Ja ballonnen zijn heel milieu onvriendelijk, maar mensen blijven ze ook oplaten, bij herdenkingen, begrafenissen of feesten. Kinderen zijn dol op ballonnen, nu vraag ik me af, kunnen die niet van een ander materiaal worden gemaakt, dat op den duur oplost in de natuur? Of laat van die papieren oosterse ballonnetjes gaan, ik hoop dat mensen eens na gaan denken, maar dat zal wel verloren moeite zijn. Wij kunnen natuurlijk tot er ander materiaal voorhanden is, een ballon die je ergens ziet liggen, meenemen naar de plastic afvalbak en zorgen dat die niet de zee, of andere natuur vervuild.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: