Gevelgedicht

Gevelgedicht

M. Vasalis is het pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans. Vasalis is een latinisering is van haar meisjesnaam ‘Leenmans’. Zij werd 13 februari 1909 geboren in Den Haag. Deze dichteres woonde van 1964 tot haar overlijden in 1998 te Roden. Het onderstaande gedicht vind je op de gevel van de woning St.-Janskerkhof 7 in Den Bosch. Later, thuis, las ik dat er meer van deze gevels zijn met gedichten. Een uitdaging aan de lezers die er in de buurt wonen…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. Annette Barendregt

    Ik vind hem prachtig! Alles wat ik er meer over zeg is overbodig, dus laat ik het hier maar bij. Knap, dat dichten, hé? Ik zou het niet kunnen.

  2. Waardeloos rijmpje, op voorbij rijmt gelaten helemaal niet. Knoeiwerk! En dat op de gevel, en dan klagen dat het huis niet te verkopen is. Op voorbij is toch genoeg te bedenken? Hachelijk, dat is het!

  3. Goede morgen Sjoerd. In M’burg zijn ook heel wat gevelgedichten, trouwens ook tegelgedichten in het trottoir te vinden.
    Een wereld vol gedichten, soms kan ik me de verzuchting van Vasalis wel indenken, maar ja als hij het hierbij gelaten had, konden wij er ook niet van genieten.
    Fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: