Een lelijk eendje
Een lelijk eendje

Een lelijk eendje

bVision Photography

Deze Citroen 2CV4 trof ik deze week aan in Herkenbosch. ook alweer uit 1976, dus bijna 40 jaar oud en nog steeds in nieuwstaat lijkt het. Dat is dan ook het nadeel van deze auto’s Na enkele jaren begin je weer opnieuw met een restauratie. Maar ja, 660 kilo, bijna geen benzine verbruik, en levensgevaarlijk. Het rijden in zo’n auto is een uitdaging.

bVision Photography

Een kennis van mij had een Citroen DS die iedere 10 jaar weer opnieuw uit elkaar moest. Die had het op een gegeven moment wel gezien. De hele Franse cultuur de deur uit een een degelijke Duitse er voor in de plaats…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Anne Korevaar

  Je hoort ze wel aankomen op de weg.
  Vroeger heel het land mee door gereden, wel een bestel uitvoering voor het werk.
  als je aankwam op je klusje liep je krom van de rug pijn. Hans

 2. els

  Geweldig. Mijn vader had er 1 en toen ik eindelijk mijn rijbewijs had mocht ik er een stukje in rijden. Jammer dat ik hem de hele tijd in z’n 1 moest laten staan want ik kreeg hem met geen mogelijkheid in een andere versnelling.

 3. Die staat er nog heel netjes bij.
  Zo’n eendje is heel even mijn eerste auto geweest. We kregen hem begin jaren 80 cadeau van mijn toenmalige zwager.na welgeteld één ritje heb ik hem terug gegeven, want een deel van de bodemplaat wapperde er los onder. Dat leek me toch niet zo’n heel veilig idee. 😉

 4. Goede morgen Sjoerd, mijn vriendin had een lelijke eend en haar man een Diane, zo’n vierkant gebeukte eend. Maar voor een lange afstand vond ik die dingen een ramp. Even in de buurt boodschappen halen, was met een beetje storm al een behoorlijk riskante onderneming. Al vind ik het wel om te zien leuke autootjes, ze maken me altijd vrolijk,dat deinen en die wapperende manier van rijden.
  Ik wens je een fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.