Kunst kijken in Sint Gerlach
Kunst kijken in Sint Gerlach

Kunst kijken in Sint Gerlach

bVision Photography

Giardino organiseert samen met galerie Marx en Marx in de zomer voor de 2e keer het kunstevenement KIV St. Gerlach Sculpture, een vrij toegankelijke beeldententoonstelling tijdens de zomer (18 mei – 28 september 2014) op het mooie landgoed van Chateau St. Gerlach. Er zijn werken te zien van oa Jos van Vreeswijk, Frans van Straaten, Niki Severins, Lisa Pappon, Karin van de Walle, Tom Smetsers, Marco di Piazza, Lolke van der Bij en Jack van Iwaarden De Vreede. Nu hoef ik daar natuurlijk geen reclame voor te maken, want iedereen weet natuurlijk dat op dit chateau President Bush hier gelogeerd heeft. Maar er staan mooie beelden bij. Alleen die prijzen van kunst… Ik kan er echt niet aan wennen. Want wie zet er nu rond de achtduizend euro voor zo’n werkje achter in de tuin. Ik in ieder geval niet…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Prachtige kunstwerken!
  in de tuin lijkt me ondenkbaar, (nog afgezien van het feit dat onze tuin er te klein voor zou zijn,) maar dan om een treuriger reden: er wordt zoveel koper gestolen, en daarmee kunst verwoest 🙁

  Het heeft hier zelfs het lokale nieuws niet gehaald, maar in onze nieuwe straat is van de zomer een koperen sculptuur gestolen, uit de tuin va een school, het vormde het school-naambord. Een naar en vrevreemd gevoel, dat zelfs kunst niet meer veilig is, en ik tegenwoordig met een “potentiele dievenblik” naar kunst kijk (“hoe goed zit dat vast in het beton…? Kunnen koperdieven erbij?”) Terwijl je er eigenlijk alleen met ‘oog voor kunst’ naar zou moeten kijken.

 2. Die kunstenaar zal er wel enige tijd over doen om zoiets te produceren, het materiaal zal nog wat kosten en de tussenhandel (galerie) zal ook een aardige vergoeding vragen. En als er dan genoeg mensen (of bedrijven) met een dikke portemonnee zijn die het kunnen kopen, zal de kunst niet goedkoper worden. Gelukkig, want ik hoef dit niet in mijn tuin!

 3. Prachtige Beelden, bij de vliegende vrouw moet je goed kijken welk materiaal er is gebruikt. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Absoluut hele mooie kunstvoorwerpen, hoor! Maar dat geld gebruik ik liever om leuke dingen van te doen. Zoals huur betalen, eten kopen en sparen voor de studie van mijn kinderen. Maar wie weet, als ik ooit miljonair ben…Nee, dan nog zal ik dat geld liever gebruiken om bijvoorbeeld een weeshuis in Mali mee te steunen. Maar ieder z’n ding natuurlijk.

 5. Goede morgen Sjoerd, mooi dat die beelden daar gratis te bekijken zijn, je hoeft ze nu ook niet direct te kopen. In de tuin zou het vast te overheersend zijn.
  Maar mooi om naar te kijken zo op een landgoed, dat wel.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 6. Dat van president Bush dat is m.i. nou niet iets waar je reclame mee maakt. Zo popi was die nou ook weer niet. Maar de Rolling Stones hebben er afgelopen Pinkpop ook gelogeerd en waren ook behoorlijk onder de indruk van de kapel die naast het hotel ligt. Daar kun je mee voor de dag komen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.