De enige echte Fiat 500 Abarth

De enige echte Fiat 500 Abarth

bVision Photography

1972 staat op als de datum waarop deze Fiat als Fiat 500L op de weg is gekomen. We kwamen deze tegen in Venlo. Nee, niet bij de oldtimershow, maar bij de italiaan. In België heeft de Fiat 500 bolleke als bijnaam en in Nederland werd het rugzakje. De eerste van deze mini auto’s werden in 1957 geproduceerd en uiteindelijk zijn er zo’n 3.5 miljoen van gemaakt.

bVision Photography

Ik ben altijd een voorstander van dit soort kleine monstertjes geweest. Aan zo’n auto is zorg besteed en ziet er duidelijk goed onderhouden uit. Chapeau voor de eigenaar. De retro opvolger in 2007, precies 50 jaar later dan de introductie kan me maar matig bevallen. de 500 sloeg op de cilinderinhoud en die is in de retro-uitvoering toch echt 1200 cc.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Ik heb ze altijd leuk gevinden, die cinquecento’s. Maar om er in te rijden, lijkt me nogal krap. Ik heb een nieuwe retro 500 en vind ‘m niet alleen prachtig maar ook heerlijk rijden!

  2. Mooi die oude rugzakjes. Dat was het eerste autootje dat mijn tante bezat, ik heb er nog veel herinneringen aan, we scheurden ermee door het bos naar de eierboer over smalle zandweggetjes. Nu zijn al die wegen afgesloten voor verkeer, maar toen kon je overal tussendoor rijden.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: